Інноваційне підприємництво від YEP

Інноваційне підприємництво від YEP

17 листопада студенти 4 курсу спеціальностей ПТБД та Економіка Навчально-наукового  економічного інституту ДУЕТ в рамках експериментального курсу «Інноваційне підприємництво та управління стартап проектами» від Підприємницького клубу YEP мали можливість взяти участь у вебінарі-зустрічі з Тарасом Пгребняком, СЕО стартапу Elomia. Захід відбувся у формі панельної дискусії. Тож студенти мали можливість не просто прослухати цікаву інформацію, а й взяти активну участь в обговоренні, задати питання.

Elomia (@Elomia.com) – абсолютно унікальний національний проєкт. Він представляє собою додаток з віртуальним другом-психологом, що слухає, розуміє та надає психологічну допомогу людям з депресією та тривогою. Психологічний бот вже залучив $25000 від державного стартап-фонду USF та 250000 грн. від інвестгрупи CIG, а нещодавно став переможцем KYIV TECH HUB’20.

500 мільйонів людей в світі страждають від депресії та тривожності, проте 96% ніколи не відвідували психолога. По-перше, тому що це дорого – 51% американців говорять про те, що не змогли б дозволити послуги психотерапевта. По-друге, тому що це страшно -  «Що, якщо хтось дізнається, що я відвідую мозгоправа?».

Elomia – це розмовний штучний інтелект, що імітує особистого психолога. Користувач спілкується з «дівчиною», розповідає їй про свої проблеми та переживання. У відповідь отримує співчуття та поради, які допомагають покращити стан на деякий час. По статистиці стартапу, 9 з 10 користувачів почувають себе краще після перших 50 повідомлень.

Головний конкурент – традиційний ринок психології, а не інших ботів, таких як Wysa або Replika. За їх дослідженнями, Elomia в 2 рази ефективніше Wysa та лише на 4% гірше живої людини. Опосередковано це можна підтвердити й за метриками: середній користувач Elomia розмовляє з віртуальним психологом 6,5 годин, тоді як у Wysa цей показник на рівні 2 годин, у Woebot – 1 година.

Elomia побудована навколо власної модифікації GPT і натренована на власному датасеті розмов психологів та їх клієнтів. В боті не використовуються скріпти, за рахунок цього кожна відповідь виходить дуже людяною: ніби то відповідав справжній психолог. Кажуть, що навіть додали затримку – щоб бот відчувався більш живим.

Бізнес-модель – підписка. Якщо порівнювати з живим психологом, то майже за такої ж ефективності вартість Elomia в 90 разів дешевше й працює 24/7. Ринок цифрових психологічних послуг зростає на 17% на рік і, за словами експертів, повинен зрости до $18.9 млрд. до 2026 року.

Крім ціни та зручності, Elomia прагне перемогти завдяки нульовому порогу входження: розмовляти зі штучним інтелектом не страшно. Люди збираються до психолога роками, а з віртуальним другом можна поспілкуватись прямо зараз і в разі чого просто видалити переписку.

Поспілкуватись зі штучним  інтелектом можна на офіційному сайті: elomia.com

«Це не перший вебінар, куди долучилися наші студенти.  Нещодавно ми мали можливість взяти участь у вебінарі «Як зробити космос ближче: історія одного стартапу», де спікером був Павло Усатюк, СЕО проекту PancakeSat, інженер, програміст, embedded фахівець, резидент Noospher Engineering School у ЧДТУ. Обговорення таких тем дуже важливе, оскільки багато стартап-команд мають класні ідеї, але не знають як їх реалізувати. Тому можливість безпосередньо поспілкуватись з успішними стартаперами, які діляться своїм досвідом та історією успіху є дуже корисним для початківців. Ми з великим задоволенням берем участь у таких вебінарах. Це завжди дуже пізнавально, цікаво і корисно!» - говорить керівник курсу Вікторія Радько.

За матеріалами @startuphunt, Тарас Погребняк

19.11.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©