Mini-EdCamp KRYVYI RIH 2024

Mini-EdCamp KRYVYI RIH 2024

Державний університет економіки і технологій долучився до організації та проведення магістральної (не)конференції mini-EdCamp KRYVYI RIH LYCEUM 129 за темою «Освіта у місті довжиною в життя: партнерство заради майбутнього України».

До учасників і учасниць заходу звернулися директор міського департаменту освіти і науки Тетяна Кріпак, в.о. ректора ДУЕТ Андрій Шайкан та інші організатори заходу. Вони наголосили, що EdCamp – це простір для спілкування, тому потрібно максимально скористатися можливістю поспілкуватися як одне з одним, так і з усіма експертами/-ками протягом (не)конференції.

«EdCamp є класним майданчиком для єднання освітянської спільноти шкіл й університетів, – відзначає ректор ДУЕТ Андрій Шайкан. – Ми вдячні усім організаторам за те, що ми тут, адже цей захід є драйвером нашого спільного розвитку – партнерства заради майбутнього України».

Шість принципів EdCamp:

  • Безкоштовність. Учасники й учасниці не платять за вхід на EdCamp. Це сувора умова, котра народилася разом із самим форматом і гарантує рівність шансів усіх на події.
  • Незалежність. EdCamp’и не мають «кураторів» з державного чи бізнес-секторів. Усі вільно висловлюють свої думки, вступають у дискусії та відстоюють свої погляди.
  • Вільна ініціатива. Будь-хто може організовувати EdCamp у себе – окрема школа, громадська організація або неформальна вчительська група чи районне управління освітою.
  • Програма визначається в перший день проведення. Після відкриття (не)конференції, розклад і теми частини програми планують спільно з усіма. Завдяки цій спонтанності план події відповідає потребам усіх присутніх.
  • Кожний і кожна можуть стати спікерами. Усі можуть поділитися своїм досвідом в атмосфері, яка об’єднує. Якщо ти на EdCamp’і, то обов’яково виступиш – за умови, якщо твоя тема буде цікава іншим.
  • Діє закон «про дві ноги». Тільки ти вирішуєш, як використати день на EdCamp’і. Можеш взяти участь у сесіях, отримати індивідуальну експертну консультацію, випити кави з новими знайомими й обговорити важливі теми – усе дозволено!

Під час заходу педагоги активно обговорювали актуальну тему партнерства в освіті. Вони працювали в групах, дискутували, визначали, що має робити громада, адміністрація, вчительство та батьківство задля відновлення освіти.

Кожна подія EdCamp – це нова хвиля приємних зустрічей, знайомств, емоцій. Кожен спікер і спікерка – експерти своєї справи. Серед найкращих і викладачі ДУЕТ.

«Освіта обирає мене чи я обираю освіту?» – таку тему проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків ДУЕТ Сергій Гушко представив на першій експертній панелі EdCamp. Секретами «Як бути ефективним у сучасному світі?» на другій експертній панелі ділилася директорка Інституту управління та лідерства ДУЕТ Катерина Слюсаренко. Разом з модератором панельної дискусії, проректором з науково-педагогічної та навчальної роботи ДУЕТ Валентином Орловим педагоги шукали відповідь на запитання «Чи буває дитині забагато?»

Учасники та учасниці EdCamp Kryvyi Rih отримали величезний заряд натхнення, сили для подальшої роботи у співпраці з однодумцями-колегами та дякували всім організаторам, спікерам і спікеркам, учасникам і учасницям за корисний емоційний цікавий EdCamp.

26.04.2024
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©