ДУЕТ розширює освітні горизонти

ДУЕТ розширює освітні горизонти

5 червня відбувся візит представників Державного університету економіки і технологій до Долинської міської територіальної громади Кіровоградської області. Це черговий крок до налагодження співпраці між ДУЕТ та Долинською міською територіальною громадою задля створення сприятливих умов здобуття мешканцями цієї громади освіти різних рівнів.

– Долинська громада гостинно відчинила освітні двері для Державного університету економіки і технологій, щоб наш виш провадив свою освітню діяльність як у Кривому Розі, так і в Долинській, – відзначає проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи ДУЕТ Валентин Орлов. – Відкриття освітнього хабу, в котрому наш університет зможе надавати освітні послуги в повному комплексі вищої і фахової передвищої освіти – це обопільна ідея, над реалізацією якої ми зараз усі разом працюємо.

Під час зустрічі ректор ДУЕТ Андрій Шайкан і голова Долинської міської територіальної громади Євген Звіздовський підписали меморандум про співпрацю, який передбачає удосконалення взаємодії між університетом і Долинською міською територіальною громадою задля наближення надання освітніх послуг мешканцям цієї громади.

Долинська міська територіальна громада бере на себе зобов’язання щодо надання та підготовки будівлі, аудиторій і гуртожитку. ДУЕТ займається питаннями формату навчання, забезпечення викладацькими кадрами та організації освітнього процесу.

Суттєву допомогу і підтримку у налагодженні звʼязків надає ТОВ «Рудомайн». Воно є містоутворюючим для Долинської, тож долучається до освітніх проєктів, щоб допомогти зі створенням нових робочих місць і підтримкою тих ініціатив місцевої влади Долинської, які можуть зробити з територіальної громади осередок інновацій, розвитку і надання різноманітних послуг населенню. Слід відзначити, що для Долинської громади надзвичайно критичним є кадрове забезпечення комунальних підприємств органів місцевого самоврядування. Саме тому позиція влади через освіту стимулювати молодь працювати на громаду – це один із пріоритетів, який на сьогодні є актуальним не тільки для Долинської, але й для інших територіальних громад України.

Також у рамках візиту відбулася зустріч з учнями закладів загальної середньої освіти Долинської міської територіальної громади. На ній представники університету ознайомили присутніх з освітніми продуктами, які криворізький виш пропонує мешканцям громади. Крім того, було проведено декілька зустрічей з освітянами Долинської щодо визначення спільних дій для популяризації різних освітніх послуг у цій громаді.

Загалом, зустрічі, які відбулися в Долинській, підтверджують те, що Державний університет економіки і технології є закладом, який популярний серед мешканців територіальних громад і поза межами Дніпропетровщини.

 

08.06.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©