Результат обговорення ОНП «Галузеве машинобудування» на третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти

Результат обговорення ОНП «Галузеве машинобудування» на третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти

Навчально-науковий технологічний інститут Державного університету економіки і технологій активно працює над впровадженням освітньої діяльності на третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти.

16 березня 2023 року об 15.00. відбулось обговорення проєкту освітньо-наукової програми «Галузеве машинобудування» на третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти за спеціальністю 133 Галузеве машинобудування галузі знань 13 Механічна інженерія.

Зустріч проходила дистанційно за сприянням Сектору ліцензування та акредитації Центру менеджменту якості освіти Державного університету економіки і технологій (на базі платформи ZOOM). Модерувала зустріч Наталія СЕРГЄЄВА, керівник Сектору ліцензування та акредитації.

На зустрічі були присутні:

  1. Зовнішні експерти:

Антощенко Андрій – управитель компанії з технічного обслуговування машин і устаткування промислового призначення ТОВ «Ексімрок».

Дериченко Максим – механік виробництва центрального департаменту з утримання і ремонтів ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Савенко Назарій – провідний інженер-конструктор ТОВ «МЕТІНВЕСТ-Криворізький ремонтно-механічний завод».

Білодіденко Сергій – завідувач кафедри галузевого машинобудування Інституту промислових та бізнес технологій Українського державного університету науки і технологій, доктор технічних наук, професор.

Муравйова Ірина – старший науковий співробітник відділу металургії чавуну Інституту чорної металургії ім. З. І. Некрасова НАН України, доктор технічних наук, старший науковий співробітник.

Баюл Костянтин – старший науковий співробітник відділу технологічного обладнання та систем управління Інституту чорної металургії ім. З. І. Некрасова НАН України, доктор технічних наук, старший науковий співробітник.

  1. Внутрішні експерти – здобувачі вищої освіти:

Коломієць Олександр – здобувач вищої освіти першого курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти гр. МО-22м.

Рой Руслана – здобувач вищої освіти першого курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти гр. МО-22м.

Скляр Анастасія – здобувач вищої освіти першого курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти гр. МО-22м.

  1. Науково-педагогічні працівники:

Орлов Валентин – в.о. проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Державного Університету економіки і технологій.

Гушко Сергій - в.о. проректора з наукової роботи та міжнародних зв`язків Державного Університету економіки і технологій.

Учитель Олександр – професор кафедри інжинірингу з галузевого машино-будування, доктор технічних наук, професор.

Засельський Володимир – в.о. завідувача кафедри інжинірингу з галузевого машинобудування, доктор технічних наук, професор.

Пополов Дмитро – в.о. директора Навчально-наукового технологічного інституту ДУЕТ, кандидат технічних наук, доцент.

Велітченко Володимир – доцент кафедри інжинірингу з галузевого машинобудування, кандидат технічних наук, доцент.

Зайцев Геннадій – асистент кафедри інжинірингу з галузевого машинобудування, кандидат технічних наук.

Засельський Ігор – доцент кафедри інжинірингу з галузевого машинобудування, кандидат технічних наук, доцент.

Швед Сергій – доцент кафедри інжинірингу з галузевого машинобудування, кандидат технічних наук, доцент.

За результатами обговорення внутрішні та зовнішні експерти виразили свою думку що, представлена на обговорення освітньо-наукова програма «Галузеве машинобудування» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 133 Галузеве машинобудування галузі знань 13 Механічна інженерія забезпечує досягнення сучасних вимог ринку праці, є актуальною, має свою особливість, відповідає державному стандарту вищої освіти.

Освітньо-наукова програма спрямована на підготовку фахівців з необхідним рівнем набуття компетентностей, що визначають його здатність розв’язувати комплексні наукові проблеми у галузі, провадити інноваційну, дослідницьку, педагогічно-організаційну та практичну діяльності; виконувати науково-дослідну роботу з фундаментальних та прикладних досліджень, результати котрих мають наукову новизну, теоретичне та практичне значення, засвоєння основних концепцій, розуміння теоретичних і практичних проблем, історії розвитку та сучасного стану наукових знань з галузевого машинобудування.

Перевагою освітньої програми є підготовка здобувачів з використанням сучасних методів комп’ютерного моделювання, обробки даних, проведення натурних досліджень в лабораторних або промислових умовах.

Зовнішні та внутрішні стейкхолдери оголосили загальну позицію, що освітня програма є такою, що може бути рекомендована до запровадження та реалізації в освітньому процесі.

Результати обговорення повинні бути прийняті до уваги членами проєктних груп.

Висловлюємо вдячність всім учасникам обговорення за приділений час та змістовну роботу.

Таблиця прийнятих змін по результатам обговорення

16.03.2023
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©