Громадське обговорення ОП ««Data Science» спеціальності 122 Комп'ютерні науки для першого (бакалаврського) рівня

Громадське обговорення ОП ««Data Science» спеціальності 122 Комп'ютерні науки для першого (бакалаврського) рівня

Факультет інформаційних технологій запрошує долучитись до обговорення нової освітньої програми «Data Science» (Наука про Дані) спеціальності 122 Комп'ютерні науки для підготовки здобувачів вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні.

Кафедра інформаційних технологій і моделювання започатковує нову освітньо-професійну програму «Data Science» (Наука про Дані), яка призначена для підготовки здобувачів вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні.

Навчання за програмою планується з наступного навчального року.

Сучасний світ «переповнений» даними, кількість яких експоненційно зростає. Визначальні світові результати у різних галузях та областях одержують сьогодні, аналізуючи значні інформаційні масиви. Використання для обробки даних нейромережних технологій, еволюційного моделювання, методів комп’ютерної лінгвістики, глибинного навчання та стратегічного бізнес-аналізу дозволяє реалізовувати рішення, про які ще декілька десятків років тому можна було лише мріяти.

«Data Science» (Наука про Дані) - це набір методологій, призначених для того, щоб взяти різні форми даних, які доступні нам сьогодні, та використати їх для отримання важливих висновків. Щодня дослідники та різні організації збирають інформацію про кожен лайк, клік, банківську транзакцію, твіт, геолокацію тощо.

Метою реалізації бакалаврської освітньо-професійної програми «Data Science» (Наука про Дані) є підготовка висококваліфікованих фахівців з розробки, впровадження і супроводу інтелектуальних систем аналізу структурованих та неструктурованих даних, технологій моделювання та прогнозування майбутніх процесів для одержання нових знань і технологій обробки даних для підвищення їх інформативності та значущості при розв’язанні практичних задач.

Бакалаврська програма органічно поєднує навчальні курси з фундаментальних дисциплін, програмування, сучасних технологій штучного інтелекту та інтелектуального аналізу даних, що дозволить випускникам успішно працювати в органах державного управління, банківських установах, організаціях і підприємствах усіх форм власності різних галузей економіки в підрозділах з розробки та супроводу інформаційних систем; у міжнародних, державних та недержавних наукових установах, на підприємствах, фірмах, організаціях ІТ-сектору економіки; у міжнародних, державних та недержавних організаціях і установах з надання інформаційних, аналітичних та консалтингових послуг.

Запрошуємо до 7 червня 2021 року, здобувачів вищої освіти, представників освітянської спільноти університету, батьків студентів та роботодавців ознайомитись із програмою та долучитись до її обговорення, надавши свої рекомендації через гугл форму: https://forms.gle/aQh5hH4TuCNhcYm17

Ознайомитись із проєктом освітньої програми можна за посиланням

27.04.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©