Тренінг для викладачів

Тренінг для викладачів

23 вересня в університеті відбулося перше заняття-тренінг «Особливості використання освітнього сервісу Google Classroom в умовах дистанційної освіти»

Цим самим, хочемо повідомити, що Центр експертизи у гірничо-металургійній галузі в цьому навчальному році продовжив роботу з організації циклу безкоштовних тренінгів для викладачів із підвищення педагогічної майстерності. На тренінгу було розглянуто базові навички програми Google Classroom. Провела заняття К.П. Голікова, к.е.н., доцент кафедри економіки та підприємництва, заступник керівника Центру студентських комунікацій ДУЕТ.

Говорять викладачі

Ірина Васильчук, професор кафедри фінансів, банківської справи та страхування, керівник Центру експертизи у гірничо-металургійній галузі:

- Під егідою Центру експертизи у гірничо-металургійній галузі ми продовжуємо в цьому році цикл тренінгів, пов'язаний із підвищення педагогічної майстерності викладачів. У нас проводилися вже подібні тренінги, наприклад, такі, як опановувати програму Moodle. Його  для співробітників технологічного інституту провела Наталя Леонченко. Сьогодні було проведено тренінг для всіх бажаючих з опанування можливостей з Google Classroom. Наступний тиждень буде присвячений роботі із ZOOM. Всі бажаючі можуть у ній взяти участь і підвищити свою майстерність в умовах дистанційного навчання.

Катерина Голікова, заступник керівника ЦСК, доцент кафедри економіки та підприємництва:

- Google Classroom – дуже цікава онлайн-можливість для будь-якого викладача, оскільки  вона проста у використанні, у ній не так багато опцій, але вона дуже корисна. Адже поєднується з Google-поштою та іншими додатками: Google-таблицями, Google-документами, Google-малюнками та іншими додатками. Маючи пошту на gmail, є можливість створити таку своєрідну базу для студентів, щоб спростити дистанційне навчання. Таким чином, забезпечити повне відображення навчання. Це така двостороння можливість. Google Classroom – проста у використанні, тому що тут не потрібен модератор у порівнянні з іншими системами. Тут як власник пошти ви є сам модератором і контролюєте весь процес задавання завдань різного типу, з використанням різних форм і, відповідно, контролюєте здачу цих завдань студентами. Додаткових інших модераторів не потрібно.

Наталя Ізмайлова, доцент кафедри фінансів, керівник Центру професійного та кар’єрного розвитку Інституту інноваційної освіти:

- Хочу сказати, що сьогодні ми навчилися користуватися програмою Google Classroom із самого початку. Нас навчили, як створити клас, як запрошувати студентів до цього класу, як розміщувати завдання і створювати лекційний масив, як можна додати індивідуальну та самостійну роботу, тобто всі компоненти, які входять до поточного оцінювання знань протягом семестру. Я для себе побачила нові можливості використання цієї програми для організації проведення курсів підготовки до ЗНО для школярів, які ми будемо започатковувати з жовтня цього року. Побачила, як можна використовувати цю програму для студентів заочної форми навчання, з якими ми не працюємо протягом семестру, і також це дуже цікаво для дистанційного навчання.

Ірина Єгорова, доцент кафедри міжнародної економіки:

- Сьогодні ми були на тренінгу про особливості використання освітнього сервісу, який називається Google Classroom. Багато цікавого і корисного ми дізналися про цей інструмент, причому: яким чином формувати завдання, як приєднати до нього студентів, як вести курс занять із ними. Для мене особисто це було цікаво, бо, по суті, це ще одна альтернатива роботи зі студентами, використовуючи не тільки ZOOM, а ще й і цей сервіс. Причому є тут можливість виставляти оцінки студентам, давати завдання і контролювати строки їх виконання. Будемо користуватися цим нововведенням, тому що основна інструкція щодо застосування у нас уже є – все це будемо використовувати у своїй праці.

Презентація Googleclassroom.pptx

23.09.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©