Інформація: спеціальність – у слові, слово – у спеціальності

Інформація: спеціальність – у слові, слово – у спеціальності

ІНФОРМАЦІЯ: Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії

У комунікації народилося суспільство - викресалось з обміну гортанними звуками та знаками мови тіла, розрослося в мові та письмі. Життя з іншими - життя «соціальної тварини» - внесло свої корективи у набір для виживання. До нього увійшла інформація.

Інформація керує світом і людьми. І це не тому, що нас розбирає цікавість: «хто, що, де, коли, як і чому?», а тому, що кожну секунду відповіді на такі питання змінюють наше життя. Навіть, якщо ці відповіді даються не нами і не для нас.

 І хтось має відповідати на такі питання - фундаментальні, другорядні і геть неважливі, щоб приймалися рішення, ініціювалися дії, змінювались долі, крутилася планета.

Журналістика - сфера, що професійно займається інформацією у її гуманітарному вимірі. Все, що має цінність для людини, її існування і безпеки, знаходиться на кінчику пера журналіста. У розписах його кулькової ручки. У мерехтінні друкованих літер на моніторі комп’ютера. У нескінченних нотатках і фото на смартфоні. І доки він робить свою роботу, ми отримуватимемо інформацію. Зручно упаковану в статті чи замітки, пости чи фото, відеорепортажі чи подкасти. Вона буде чітко викладена і зрозуміла. Аргументована. З бекграундом. Без зайвих сентиментів.

З геть іншою інформацією працює журналіст - уривчастою, зжужмленою у незрозумілі клубки, де згрудковані факти та оцінки, причини і наслідки, коментарі та свідчення. Їй бракує логіки. В ній панує хаос. І журналіст, як Деміург, силою думки з хаосу творить гармонію.

Інформація - це складна робота. Складна, але захоплююча. Захоплююча і відповідальна

 

12.08.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©