День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 травня 2024 року виповнюється 79 років від дня закінчення Другої світової війни в Європі. Україна вже втретє відзначає цю річницю під час нової великої війни в Європі — російської війни проти України.

Студентська молодь на виховних годинах згадувала події жорстоких 1939-1945 років, де загинуло понад 8 мільйонів людей. Друга світова війна залишила глибокий слід в свідомості людей і мала величезний вплив на подальший розвиток світу.

Переглядали відео, створене українськими телеканалами "1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо" та презентацію, слухали вірші відомих українських поетів Олеся Гончара "Танкіст" та Юлії Хандожицької "Спасибі за все Вам, солдати!", читали випадки з життя людей, які пережили ті часи, побачили, які це були криваві роки. Завдяки сучасним технологіям студенти відвідали український Чернівецький онлайн музей, де переглянули світлини з Другої Світової війни, першоджерела та прочитали деякі листи солдат.

Скориставшись можливостями дошки Padlet, студенти висловили власні почуття та думки, намагались дати відповіді на питання: з чим асоціюється період Другої світової війни? Чому саме 8 травня - День перемоги над нацизмом? Що означає знак перемоги, єдності – мак?

В цей день ми вшановуємо тих, хто віддав своє життя за свободу та мир у світі, відзначаємо мужність та непохитність тих, хто став на захист цінностей гуманізму та прав людини. Спогади про подвиги наших предків, які боролися проти нацизму, мають залишатися завжди живими в наших серцях і пам'яті. Їх жертви й мужність нагадують нам про важливість миру, толерантності та співпраці між націями.


Криворізький фаховий коледж

08.05.2024
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©