Дню волонтера присвячується…

Дню волонтера присвячується…

У всьому світі 5 грудня відзначають міжнародний День волонтера, заснований в 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. Цей день дає можливість добровольцям і різним організаціям відсвяткувати свою роботу, поділитися своїми цінностями і розповісти про себе. В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року.

Україна – єдина країна в світі, де цей день переходить в День збройних сил, який відзначається 6 грудня. Волонтерство закладено в генетичному коді українців. Багата традиціями культура нашого народу завжди давала настанови щодо способу життя в українському суспільстві, звичаї ставали законами, якими люди керувались щодня. Одним з них було побратимство — духовне споріднення та взаємодопомога, що забезпечувало допомогу у скрутну годину.

Потужний сплеск українського волонтерства відбувся у 2014р., коли путінська Росія розв’язала проти нас так звану гібридну війну. Люди жертвували усім: часом, грішми, часто здоров’ям і життям. Волонтери добровольцями йшли на фронт, збирали допомогу, везли на передову все, що могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров пораненим, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували вареники та борщові набори.

Але лютий 2022 р. - нова агресія РФ - пробудили всю країну і сьогодні волонтерський рух в Україні має глобальний характер і вийшов на новий якісний рівень. Кожен мікрорайон, місто, заклад освіти і культури є осередком волонтерства – вони плекають волонтерів та дають їм проявитися – чи то у виготовленні окопних свічок та тушонки, плетіння шкарпеток чи маскувальних сіток, збори на морські дрони, джипи та супутник! Іноді держава не встигає за народними зборами на армію та допомогу вимушеним переселенцям.

Волонтерство – це другий фронт, без якого було б складно давати гідну відсіч сильному і підлому ворогу, який вдається до терору і геноциду українського народу. Ми вдячні кожному члену колективу ВСП КФК ДУЕТ - кожному студенту та співробітнику - за особистий вагомий внесок у справу наближення нашої перемоги.

Разом – ми сила! Лише разом ми переможемо! Слава Україні!


Криворізький фаховий коледж

 

05.12.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©