СНІД - це стосується кожного

СНІД - це стосується кожного

1 грудня світ відзначає день боротьби з СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми. Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом - звернути увагу суспільства на цю проблему. Ризик інфікування ВІЛ під час війни зростає. Велика кількість травм, поранень, які супроводжуються масивними кровотечами, та потребують невідкладної домедичної допомоги. Ще один із характерних злочинів війни – сексуальне насильство, коли, на жаль, статевий акт незахищений та досить травматичний. Способи захиститися від ВІЛ є, вони доступні, безкоштовні, не потребують багато часу, а лише Вашого свідомого рішення.

За умови регулярного тестування на ВІЛ можна буде вчасно дізнатися про ВІЛ-позитивний статус та якомога раніше розпочати лікування — антиретровірусну терапію. А вона своєю чергою рятує життя.

Саме з метою підтримати та нагадати українцям, що під загрозою може опинитися кожен, студенти коледжу прийняли участь у виховних заходах, де дізналися про значення Червоної стрічки – символу антиСНІДівського руху, ознайомились з історією боротьби людини з цим захворюванням та гіпотезами виникнення ВІЛ, вивчили статистику захворюваності на ВІЛ інфекцію у світі й в Україні станом на 2022 року та активно  дискутували на запропоновані ситуації.

Як результат - була створена "Карта захворюваності на СНІД в Україні", за якою можна визначити рівень загрози по областях. 

Бережімо себе! Допомагаємо ближнім!


Криворізький фаховий коледж

01.12.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©