Відкрите лекційне онлайн-заняття у КФК ДУЕТ

Відкрите лекційне онлайн-заняття у КФК ДУЕТ

Відкрите лекційне онлайн-заняття на тему: «Українська кухня. Історія її формування, національні особливості та технологія приготування страв української кухні»

14.10.2022р. викладач ц/к харчових технологій та природничих дисциплін Чернова Н.С. разом зі студентами-технологами 4 курсу провели відкрите онлайн - заняття з теми, що передбачена навчальною програмою дисципліни «Технологія національних кухонь», і співпала із святкуванням таких значущих для українців свят - Дня захисника України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.

Головна мета заняття – розширення знань та популяризація української кухні серед майбутніх випускників – технологів, виховання патріотизму, знання історії свого народу, розвиток поваги до професії.

На лекції студенти:

  • розглянули періоди формування української кухні, технологію приготування старовинних українських страв,
  • ознайомились з асортиментом візитних страв кожного з регіонів України, відомими сучасними українськими кухарами.

Особлива увага була приділена борщу та його видам, оскільки це страва, яка в 2020р. потрапила до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує охорони.

Матеріал лекції супроводжувала тематична презентація, відеоролики та інтерактивні завдання (тести, кросворди, ребуси). Також здобувачам освіти та гостям було запропоновано скласти онлайн-пазл у вигляді гастрономічної карти України.

Студенти виступили з доповідями на теми: «Чому українська кухня стане популярною у світі? На прикладі Італії» та «Чим схожі страви польської та української кухні?».

Почесним гостем став випускник коледжу, переможець «Кубку України по кулінарії. Східний регіон – 2019» Прокопович Сергій - шеф – кухар ресторану «Анчоусна Кривий Ріг», який розповів про фірмові страви, що готував на конкурсі, про важливість базових знань стародавньої української кухні і перспектив розвитку сучасного ресторанного бізнесу в Україні. І головне, мотивував студентів на розвиток своїх професійних знань та навичок.

Висновком заняття стала єдина думка, що українська кухня - кухня наших предків, багатовікова спадщина рецептур та технік, й, водночас, це кухня, яка з легкістю приймає світові виклики та відповідає сучасним трендам. Це страви, які різняться від регіону до регіону, однак залишаються упізнаваними в усіх куточках країни, і навіть світу! Це кухня, яка кожному українцеві дає цінне відчуття — «Я вдома». І ці традиції і знання треба берегти для наступних поколінь!


Криворізький фаховий коледж

17.10.2022
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©