Зустріч міжнародників з майстрами слова: неоціненний досвід і глибокий контекст

Зустріч міжнародників з майстрами слова: неоціненний досвід і глибокий контекст

Журналістика - це покликання, стиль життя та мислення, голос правди, що лунає і передається від покоління до покоління. Дзвінко лунає він, як у площині міста, країни, так і виводить нові смисли про існуючий стан речей на міжнародний рівень.

Сьогодні IT hub ДУЕТ став відкритою площадкою для зустрічі відомих журналістів регіону з нагоди Дня пам’яті журналістів, який щороку проводить Криворізька регіональна організація Національної спілки журналістів України. 

Студенти 1го та 2го курсів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», які опановують програму «Міжнародна інформація та журналістика», прийняли активну участь у заході та занурились в історію журналістики рідного краю.

Натхненною та майстерною ведучою зустрічі була Людмила Миколаївна Тіміргалієва, голова Криворізької регіональної організації Національної спілки журналістів України.

Впродовж заходу студенти мали нагоду особисто поспілкуватися з досвідченими майстрами пера рідного краю, яких на зустрічі було чимало. Зокрема, з перших вуст почули про видання чергового фундаментального доробку Володимира Бухтіярова, роботи якого яскраво відомі у міжнародному просторі, глибоко та аналітично описують історичну ретроспективу. Першими побачили черговий номер місцевого альманаху «Символ», який є унікальним виданням у національному масштабі.

Учасники побачили унікальні фотографії, світлини минулих років, листи, з перших вуст почули поетичні твори та історії життя багатогранних журналістів, письменників, поетів, кореспондентів та редакторів Кривого Рогу, які залишили неймовірні надбання та доробки.

Наприкінці зустрічі відбулась презентація своєрідного «гімну» журналістів, слова до якого написала Людмила Тіміргалієва, а поклала на музику і майстерно виконала Людмила Косяк, членкиня відділу преси Міськвиконкому.

Студенти міжнародники буди вражені неймовірною енергетикою виступаючих, які присвятилии усе своє життя журналістиці і продовжують працювати в сучасному мейнстрімі подій. 

«Ми дуже вдячні спілці журналістів за запрошення та співпрацю. Це захід із глибоким змістом. Він відкрив студентам нові незвичні площини журналістської творчості, в яких можна розвиватися у рідному місті, дозволив познайомитися з відомими постатями та навіть окреслити плани щодо співпраці у майбутньому. Кожен виніс для себе щось особисте, цінне, корисне для майбутнього розвитку!» - розповіла про враження Ірина Максимова, завідувач кафедри міжнародної економіки.

За результатами зустрічі також було відзначено важливість та перспективність розвитку ОП "Міжнародна інформація та журналістика" у регіоні, визначено коло майбутньої плідної співпраці.

Члени спілки журналістів радо ділилися цінним досвідом та повчальними сюжетами з життя і роботи поколінь теперішніх й минулих. Закликали студентів бути відповідальними при роботі з інформацією, сміливими, не боятися відстоювати власну позицію.

Це ціла епоха, глибокий всесвіт майстрів слова, який надихає!

19.09.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©