Флешмоб на флагштоці

Флешмоб на флагштоці

Більше тижня минуло від початку занять в університеті і як наші першокурсники стали студентами. І не просто студентами, а студентами найкращого вишу в місті – Державного університету економіки і технологій

І щоб краще познайомитися один з одним, вирушили вони після занять 9 вересня до парку Героїв, де на них уже чекало багато цікавого. Це і пісні, й сучасні молодіжні танці, майстер-клас яких провів справжній танцюрист, хореограф Кіріл. Це і «кричалки», які на ходу придумували студенти – кожний факультет і інститут свої, і вийшло дуже гарно, змістовно, просто чудово.

А Гімн України, який усі разом проспівали, коли заспівувала художній керівник Тетяна Колісник. Він прозвучав двічі: у виконанні співачки під музику, і без музики – самих студентів. З рукою на серці...

Відкрив цей захід в.о. ректора університету, д.е.н., економічних наук, професор Андрій Шайкан. Як завжди, кількома словами він передав усю щирість свого серця до сердець першокурсників. Підбадьорювала молодь брати активну участь у флешмобі Катерина Лозівець, розпочавши свято такими словами:

- Ти студент в університеті ДУЕТ, твій університет – ДУЕТ, найсучасніший університет – ДУЕТ, най-, най-, най-…університет – ДУЕТ!

Вона зазначила:

- Наше свято називається «ДУЕТ-family. Епізод другий». (Перший епізод, пам’ятаємо, відбувся 31 серпня на цьому ж місці під назвою «Посвята в студенти»). Наше свято спрямоване на згуртування студентів різних факультетів та інститутів.  Ми підготували завдання на їхню згуртованість. Також у нас є безліч фотографів, які будуть фотографувати паралельно один до одного фото на згадку.

Привітала студентів від імені журі голова профспілкового комітету Алла Максимова.

- Ви стали членами сім’ї колективу Державного університету економіки і технологій, - сказала вона. – Ви в нас найкращі, найбільш здібні, найбільш талановиті. Для вас стане сюрпризом оголошення результатів конкурсів – у нас немає переможців, адже всі ви брали активну участь у конкурсі. Журі вирішило виділити найкращих. Ними стали в конкурсі «Кричалки» студенти технологічного й економічного інститутів і студенти юридичного факультету.

Гучними оплесками вітали студенти одне одного.

Першим конкурсом став конкурс на придумування найкращого слогана-«кричалку». Ось, наприклад, деякі з них: «Я студент і ти студент. Разом ми… ДУЕТ», «Краще закладу немає – це ДУЕТ вас всіх вітає», «Буде круто, буде кльово, хто з ДУЕТом вже знайомий», «Ми найкращі, ми фартові, ми з ДУЕТом і ми кльові» та ін.

З теплими словами звернувся до першокурсників в.о. проректора з науково-педагогічної, навчальної роботи та міжнародної діяльності, д.е.н., економічних наук, професор Сергій Гушко:

- Я з великим задоволенням хочу привітати вас із сьогоднішнім святом і оголосити результати конкурсу «Селфі». Кращі зображення – у студентів технологічного й економічного інститутів, студентів факультету інформаційних технологій – і, взагалі, всіх студентів ДУЕТ!

Чудовий піднесений настрій був у кожного, хто взяв участь у цьому святі. Воно нікого не лишило байдужим.

- Тут сьогодні зібралися першокурсники на флешмоб «ДУЕТ-family», - говорить Віталій Шишарін, студент 2-го курсу (публічне управління та адміністрування). - Ми трішки втомилися від самотності в минулому навчальному році з його дистанційкою. Хоча це перший курс, але і в школі в учнів було теж частково дистанційне навчання. Тож  тепер із великим задоволенням беремо участь у цьому заході. Ми прагнули створити таку от по-сімейному затишну атмосферу із змагальницьким моментом. Тому ми сьогодні тут трішки от так «движуємо». А все це значить, що у нас такий потужний університет – Державний університет економіки і технологій!

- Ну, дуже весело відбувалося це свято знайомства. Я думала, що буде черговий якийсь захід, а тут просто не передати словами – така неймовірна атмосфера! Насправді, беручи активну участь у конкурсах, ми отримуємо велику насолоду. Думаю, надалі буде ще цікавіше! – говорить Валерія Богомазова, студентка 1 курсу (МЕВ).

- За ці майже два тижні навчання у ДУЕТ відбулося безліч цікавих подій, - розповідає випускниця 42-ї школи Анастасія Шеліманова, староста 1-го курсу (право). – Ми вже встигли подружитися з колективом. Викладачі у нас дуже хороші, цікаво викладають предмети, доступно надають інформацію. Дуже сподобались нам наші студкуратор Влад і куратор Оксана Анатоліївна Теличко. Я просто від усього побаченого і почутого тут у захваті, все мені дуже подобається. Якщо чесно сказати, були в мене влітку сумніви: вступати чи не вступати в цей виш? Але тепер я рада, що саме сюди я вступила навчатися. Дуже сподобались мені предмети, які нам зараз читають. Це теорія країни і право, держава і право та ін.

- Наші очкування повністю здійснилися і навіть на набагато вищому рівні, ніж очікувалось, - говорять першокурсники. – Навчатись і відпочивати тут, в університеті (ми зрозуміли це з перших днів навчання), просто чудово!

Доречною була для студентів допомога наших генеральних партнерів із «Метінвесту», «АрселорМіттал Кривий Ріг», «Криворізької фундації майбутнього». Вони допомогли і на посвяті в студенти, і на «ДУЕТ-фемелі» своїми подарунками, які ми бачимо на студентах (оригінальні футболки), створили для наших першокурсників хороший настрій.


Всі фото за посиланням.

10.09.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©