Як за два дні зробити із студентів юристів?

Як за два дні зробити із студентів юристів?

«Power of Justice» – під такою назвою команда юридичної клініки Криворізького економічного інституту ДВНЗ «КНЕУ ім. В. Гетьмана» вперше взяла участь у Національній олімпіаді юридичних клінік України з консультування клієнтів

До складу нашої команди увійшли: Ганна Демченко (студентка 3-го курсу юридичного факультету), Дмитро Гушко (студент 2-го юридичного факультету).

Національна олімпіада проходила 7-8 грудня за сприяння та на базі навчального закладу з видатною історією - Національний університет «Острозька Академія».

Олімпіада є брендовим заходом Асоціації юридичних клінік України і є унікальним змаганням серед юридичних клінік України, які моделюють процес прийому клієнта в юридичному офісі за участі двох студентів-консультантів (учасників юридичної клініки), які діють як юристи-адвокати, юрисконсульти, юристи-практики) та клієнта, роль якого виконує запрошений актор. Оцінюють учасників колегії професійних суддів у складі, який адвокати, юристи-практики.

Вже другий рік Олімпіада проходить виключно англійською мовою, адже переможці мають можливість представити країну на міжнародних змаганнях. Цього року міжнародний рівень буде проходити у м. Тампа (США).

Нашу команду супроводжувала декан юридичного факультету Катерина Дацко. Вона розповідає:

- Сучасні виклики правничої професії вимагають якісної юридичної освіти, яка повинна забезпечити практичну складову підготовки майбутніх правників, сформувати вміння працювати в команді та комунікативні навички. Заходи, які організовує Асоціація юридичних клінік – це безцінні можливості для студентів-правників сформувати необхідні компетентності під час навчання. І радію, що наш навчальний заклад сприяє розвитку та удосконаленню юридичної освіти в інституті, всіляко підтримуючи нашу участь у дійсно ефективних навчальних заходах.

Вихід за межі звичного університетського оточення, робота із юристами-практиками та більш досвідченими учасниками мотивує студентів до навчання та самовдосконалення. Саме такий feet back я відчула від нашої команди. Їм було непросто, адже це був перший досвід нашої Юридичної клініки: спілкування виключно англійською, а суперники - команди із досить престижних правничих шкіл (представники Києва, Львова та власне НУ «Острозька Академія»). Особисто мені було цінним почути думки суддів, які відзначили, що наші учасники мають потенціал стати успішними правниками.

Враження учасників Олімпіади

Ганна Демченко: «Для нашої команди олімпіада виявилась  дуже крутою можливістю прокачати свої професійні скіли. Працюючи з клієнтами, ми відчули себе крутими адвокатами та зрозуміли, що рухаємось у правильному напрямку. Також нам пощастило поспілкуватись із провідними юристами України, які дали нам безцінні поради. Тож тепер ми озброєні досвідом і готові підкорювати нові вершини!»

Дмитро Гушко: «Ці чудові два дні в Острозі подарували нашій команді цілу купу досвіду і величезну кількість незабутніх вражень. Ця олімпіада – це справжня юридична практика за незручних для нас обставин, коли доводиться знаходити спільну мову із складним клієнтом та «викручуватись» із таких ситуацій, де спочатку здається, що виходу немає. Пройшовши через це, ти по-справжньому починаєш розуміти сутність роботи представників правничої сфери.  Незважаючи на те, що у цьому році мені з моєю НАЙКРАЩОЮ партнеркою Ганною Демченко не вдалося потрапити до четвірки обраних, які поїдуть на півфінальний раунд олімпіади до Польші, ми зробимо все від нас залежне, щоб у наступному році змінити хід гри та виправити це «непорозуміння». Без нашої КОМАНДИ фінальний раунд стовідсотково не буде таким яскравим і стильним».

Цього разу ми отримали досвід, який мотивував удосконалити стратегію підготовки команди Юридичної клініки КЕІ на участь у наступних змаганнях із консультування клієнтів.

08.12.2019
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©