Industrial Fest-2021

Industrial Fest-2021

У парку Героїв 23 серпня відбувся фестиваль індустріальної культури

Тут розгорнулися локації: виставка промислової техніки, промислових підприємств міста, "Water land", фотозони; науковий квартал: різноманіття професій промислового Кривбасу, навчальні тренажери в окулярах "VR-360", проводились майстер-класи з креативної хімії, мінералогії, 3D-друку. Поруч - артквартал (виставка фотомитців Кривого Рогу і художніх робіт на промислову тематику), фуд-квартал (різноманіття вуличної їжі на будь-який смак, ексклюзивні смаколики)  і територія парку (вогняне шоу і шоу мильних бульбашок). А ще цікавив відвідувачів дитячий квартал, де відбувалися вікторини і конкурси, майстер-клас з робототехніки та ін.); квартал майстрів і туристичний квартал (віртуальні екскурсії, музеї Кривого Рогу, бібліотеки).

Одним із основних моментів фестивалю слід назвати локацію "Наука - це вона", генеральним партнером проєкту  якої є компанія з підтримки стартапів в Україні Roosh.Tech. Її засновник і інвестор - Сергій Токарєв - є ініціатором проєкту STEM is FEM. Ключовий партнер проєкту - агентство стратегічних комунікацій "TRUMAN". До неї долучилася і компанія "Метінвест" та ін.

Розповідає про локацію Державного університету економіки і технологій другокурсник Олександр Матейко:

- У парку Героїв сьогодні проходить виставка, в якій бере участь і наш університет. Ми знаходимося тут з метою, перш за все, для реклами нашого ДУЕТу і його спеціальностей. Беруть участь у цьому заході й представники проєкту «Нова фабрика» та ін. Ми маємо тут невеличку таку «станцію», яка допомагає учасникам цього фесту і всім гостям перевірити свою ерудицію на основі наших майбутніх професій. Вікторина створена на основі спеціальностей, яких навчає наш університет. Тобто це такий собі вступ до нашого ДУЕТу.  

Говорить Тетяна Ратушко ("Криворізька фундація майбутнього"):

- У нас був проєкт «Стім кемп», за допомогою якого ми «прокачували» вчителів по всьому нашому місту. На завершальному етапі до нас приєдналася виставка «Наука – це вона» освітнього проєкту, який є частиною глобальної кампанії ООН Жінки «Покоління рівності». Тут портрети наших знаменитих жінок учених і розповіді про їхні культурні надбання. Ми хочемо ознайомити наших дівчат з ними, щоб надихнути їх здобутками українських науковиць задля обрання кар’єрного шляху в STEM. Ця виставка була організована на закритті нашого «Стім кенпу» і була виставлена в трьох містах: Кривому Розі, Запоріжжі, Маріуполі. Зараз вона їздить по всій Україні. 

* * *

Коротко про STEM is FEM. Це благодійний освітній проєкт, що займається популяризацією технічних спеціальностей серед українських школярок. За підтримки ООН «Жінки в Україні» та Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) реалізовує освітній арт-проєкт «Наука – це вона», який є частиною глобальної кампанії ООН Жінки «Покоління рівності».

«Наука – це вона»: 5 сучасних українських ілюстраторів намалювали портрети 12 українських відомих науковиць, після чого дівчат з усієї України запросили взяти участь у конкурсі есе про жінок учених.

Роботи лауреаток конкурсу вирушають у подорож Україною. Перші виставки пройшли в Києві, Маріуполі, Запоріжжі, Кривому Розі. Всі повинні пересвідчитися, що в української науки є жіноче обличчя.

24.08.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©