Про інформаційні війни

Про інформаційні війни

Дискусія-семінар «Інформаційні війни. «Гібридна» війна Росії проти України» був проведений
5 грудня  у 100-й аудиторії КЕІ

На зустріч прийшли шановні гості: Микола Коробко (ГО «Криворізьке міське правозахисне товариство»), В.Налужний (ГО Криворізьке міське правозахисне товариство), слідчий  СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області та ін.

Пізнавальним був виступ професора КЕІ Ігоря Шелевицького, який на прикладах і фактах розповів присутнім про інформаційний простір, який оточує нас, про те, як слід розпізнавати правдиву і неправдиву інформацію. Відомо, що на жителів країни постійно «виливається» величезний інформаційний потік з усіляких джерел.

Зупинився лектор на питанні інформаційної безпеки. Він назвав два основних, найбільш важливих,пункти: 1) забезпечення свободи користування інформацією, 2) протилежний до цього – це достовірність, повнота й обмеження доступу.

Про те, як вберегтися від цих впливів, говорили й інші виступаючі. Про кібератаки та як вберегтися від них слухачам розповів слідчий Максим.

Прийшли на семінар учні 7 класу КСШ № 70 Владислав Дзюба та Микита Онофрієнко, а також студенти КЕІ Гліб Єгоров, Діана Іванченко, Вероніка Ніконенко, Антон Вручинський (група КН-18-1) та ін. Вони уважно слухати виступаючих.

Говорить Сергій Зінченко, редактор газети «Промінь Просвіти»:

- Ми вважаємо дуже важливим питання інформаційної війни, зокрема, для жителів нашого міста. Вже тринадцятий рік поспіль актив організації Криворізької «Просвіти» бере участь у Міжнародному фестивалі про права людини в Україні. Вже неодноразово ми зустрічалися зі студентами Криворізького економічного інституту, прагнули донести правдиву інформацію, адже вона буває різного роду. Справа в тому, що в нас правозахисне товариство, тому, в основному, мова йде про захист прав людини в нашому суспільстві. Як я вже зазначив, це питання дуже важливе для нашого міста, тому важливо, щоб було більше справжніх правозахисних організацій, які дають правовий захист людині.  Сьогодні в країні події розвиваються дуже стрімко. Трагедія для нашого міста ще й в тому, що в нас дуже багато людей старшого віку, які не мають доступу до Інтернет-простору. Вони позбавлені правдивої інформації, адже телебачення не завжди доносить її глядачам. Ми через газету «Промінь Просвіти» прагнемо висвітлювати всі питання, які хвилюють криворіжців.

На завершення семінару було переглянуто фільм "Правда в світі постправди"

05.12.2019
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©