Духоносний дар для Святої гори Афон

Духоносний дар для Святої гори Афон

Як уже повідомлялося, у нашому місті відкрито фотоекспозицію про відвідання Святої гори Афон, гравіювальником Василем Пілкою і фотографом Станіславом Лебединським

В ІТ-хабі Державного університету економіки і технологій (пл. Визволення, 2) представлено роботу майстра гравіювання на кришталевому склі Василя Пілки, який вирізьбив образ великомученика і цілителя Пантелеймона. Великі за форматом, змістовні й чудово виконані, півсотні фотографій з поїздки на Святу гору Афон фотографа Станіслава Лебединського, прикрасили стіни нашого закладу. На фотознімках ми бачимо Святу гору Афон, монахів, які відмовились від усього земного, від суєти людської, і присвятили себе тільки молитві, праці і послуху. Вони зберігають там як найбільшу дорогоцінність - нашу віру для майбутніх поколінь.

Це справді грандіозна подія для нашого міста! Ікона святого великомученика і цілителя Пантелеймона при участі багатьох священнослужителів і небайдужих криворіжців була урочисто освячена владикою Нікопольським і Криворізьким Єфремом. Ця ікона незабаром буде відправлена в дар Свято-Пантелеймоновому монастирю на Святій горі Афон.

Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем у своєму зверненні до присутніх сказав:

- Наша святая Киевская Русь принесла добрый духовный плод после своего крещения, которое мы ещё вчера с вами праздновали. 1033 года, как мы просвещены Евангельским учением нашего Господа и крещены в киевской купели равноапостольным великим князем Владимиром. И вот за эти годы наша земля принесла обильный плод: такого количества святых и такого количества монастырей, как на нашей земле, нет ни в одной стране мира… Сегодня особенное событие, духовное событие, благодаря нашему земляку, который приготовил такой прекрасный дар для обители, для монастыря. Игумен обители и братия уже ждут наших земляков и ждут этот дар... Мы освятили эту икону – до сего времени это было только стекло, искусно сделанное, оформленное руками нашего доброго друга, которому Господь дал особенный талант. Мы знаем, что у нас в Украине люди любят Бога, Церковь, хранят свою святую веру и своими трудами свидетельствуют об этом… Когда смотришь на это творение человеческих рук, то на сердце приходит одна мысль: значит, с такими людьми живёт Бог.

Владика Єфрем подякував Дмитра Шевчика за допомогу, під егідою якого здійснюється ця справа. А також просив передати низький уклін ігумену і братії Святої гори Афон від нашої Криворізької землі. Таким чином, сказав він, між нами і Афоном з’явиться цей добрий духовний міст, ця духовна нитка, що буде сповіщати нам невидимо ту благодать, яка щедро присутня на Святій горі Афон. А святий великомученик і цілитель Пантелеймон буде і нам добрим помічником у всіх наших справах, особливо при лікуванні.

 

Всі інші фото можна знайти за посиланням

30.07.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©