До Дня журналіста

До Дня журналіста

Напередодні Дня журналіста України у Центральній бібліотеці відбулася зустріч представників друкованих та електронних ЗМІ

Участь у святковому заході взяли члени Криворізької регіональної організації Національної спілки журналістів України і всі бажаючі, які завітали того дня до бібліотеки.

З вітальним словом виступила голова Криворізької регіональної організації Національної спілки журналістів України Людмила Тіміргалєєва. Найбільше уваги вона приділила молодим журналістам, які тільки-но стають на цей досить цікавий і відповідальний шлях.

З нагоди відзначення Дня журналіста найбільш активним було вручено грамоти. Перед присутніми виступили з розповідями про свій шлях у журналістику відомі криворізькі літератори, зокрема, Микола Крамаренко, Степан Калинюк, Володимир Бухтіяров, Ольга Хвостова-Гончар та ін.

У заході взяли участь викладачі і студенти-першокурсники Державного університету економіки і технологій. Свої привітання висловили і розповіли про спеціальність, пов'язану із журналістикою, яку вивчають студенти в ДУЕТ, доценти Ірина Максимова і Наталя Шелудякова. Поділився незабутніми враженнями від поїздки на Афон художник-гравер Василь Пілка.

Журналісти і гості ознайомилися з фотороботами членів ГО «Гільдії майстрів візуальної журналістики», які представлені на виставці "СВІТОЖ" (Світ очима журналістів) у холі Центральної бібліотеки (виставку можна відвідати до 11 червня з 10:00-18:00 год.).

***

А 6 червня, у день свята, криворізькі журналісти взяли участь в екскурсії до штольні, де знімався фільм «Червоний». Цікаво розповідав про події трагічного минулого відомий криворізький журналіст і краєзнавець Іван Найденко.

У відгуці на це повідомлення зазначила голова КМО НСЖУ Людмила Тіміргалєєва: "Чудово провели своє свято криворізькі журналісти! Спасибі за це краєзнавцю, члену НСЖУ Івану Найденку, який поводив колег ним же розробленим маршрутом по північній частині міста. Поспілкувалися, оглянули місце зйомки кінофільму "Червоний", обмінялися думками щодо його сценарію. Особливо вразила журналістів гнітюча атмосфера штольні, де відбувалися подіі, закладені у сценарій фільму... Враженнями від побаченого і почутого поділилися, зупинившись на галявині Тернівського парку. Ліричну нотку в настрій екскурсантів вніс поет і співак Олександр Ломовський із Долинської".

 

06.06.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©