ДУЕТ в ефірі

ДУЕТ в ефірі

У п’ятницю 23 квітня студенти ДУЕТ були запрошені на радіо «Криворіжжя» 90.4 FM, Національної суспільної телерадіокомпанії України. Тематика зустрічі стосувалась конкурсу бізнес-проєктів та стартапів, що проходив в рамках Міжнародного конгресу Society of Ambient Intelligence 2021, який відбувся 12-16 квітня. До студії були запрошені: заступник директора Навчально-наукового економічного інституту Вікторія Миколаївна Радько , яка є координатором конкурсу, а також представники команд-учасників: студенти 5 курсу спеціальності «Менеджмент» Валерія Азьома та Богдан Магас зі своїм проєктом ТОВ «Impulse» з переробки пластикових пляшок у паливо та студентка 4 курсу спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Альона Ялова з проєктом «Sweet moment» зі створення блогерської соціально-орієнтованої фотостудії.

Запис проходив у спеціально обладнаному приміщенні радіостудії. Під час інтерв’ю піднімалося безліч питань, що стосувались не тільки конкурсу, а й навчання в умовах карантину та практичних реалізацій бізнес-проєктів.

Координатор конкурсу розповіла про ососбливості організації конкурсу, міжнародних партнерів, кількість учасників та зміст проєктів, які брали участь у конкурсі, а також вже розпочату підготовку до конкурсу у наступному році. Студенти з натхненням розказали про розроблені ними бізнес-плани та їх майбутню реалізацію із залученням зовнішнього фінансування. Важливим питанням було можливість реалізації представлених ідей в масштабах міста та України, особливо, якщо це проєкти, які стосуються екології та соціального спрямування.

Окрім того, під час ефіру були обговорені питання онлайн-навчання та його організації. Вікторія Миколаївна, як викладач, наголосила, що підготовка до онлайн-заняття та його проведення відрізняється від аудиторного проведення лекції чи семінарського заняття. При цьому це вже не викликає складнощів для викладачів, як минулого року і якість освітнього процесу залишається на високому рівні. Особливістю є візуальне представлення освітнього матеріалу шляхом розроблення презентацій, використання різних відеоматеріалів, що саме і покращує якість викладання та сприйняття матеріалу студентами. Студенти наголошують, що головним фактором в онлайн-навчанні є самодисципліна. Перевагами є зручність, вивільнення часу на саморозвиток, а навчальний день став більш продуктивнішим.

На завершення поговорили про важливість теоретичних знань, що надає університет та використання їх вже у практичній діяльності.

Студенти діляться своїми враженнями:

Валерія Азьома: Це перший досвід інтерв’ю, та ще й на радіо. Було цікаво опинитись в атмосфері радіомовлення та побачити радіостудію в роботі. Під час запису обговорювали питання, що стосувались наших проєктів, які брали участь у Міжнародному конкурсі бізнес-проєктів та стартапів, їх сутність та втілення у життя. Наш проєкт стосується сфери екології та зайняв перше місце у конкурсі, тому я цим пишаюсь. Інтерв’юер запитував і про минулі проєкти, які можливо отримали свою реалізацію. Загалом, отриманий досвід стане в нагоді та запам’ятається надовго. Взагалі круто, що студентів запрошують розповісти про свої бізнес-ідей на загал!

Богдан Магас: Інтерв’ю на радіо мені сподобалось. Вперше опинився на студії радіо. Задоволений отриманим досвідом. Розповідав про сутність нашого проєкту та намагався якомога доступніше розповісти про такий складний процес як переробка пластику. Вважаю, що в масштабах міста його можна реалізувати.

Альона Ялова: Я була приємно здивована, коли наші команди запросили на ефір до місцевого радіо. В перші хвилини емоції переповнювали, адже це був мій перший досвід спілкування саме в такому форматі. Але все ж таки, намагалася придушити це хвилювання і сконцентруватися на розповіді про свій соціально орієнтований проєкт блогерської фотостудії "Sweet moment". Наша розмова відбувалася у досить дружній атмосфері та час пролетів надзвичайно швидко. Звичайно, я  неймовірно вдячна, що отримала прекрасну можливість розповісти про свою місію для такої широкої аудиторії!

28.04.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©