Громадський бюджет - можливості для молоді

Громадський бюджет - можливості для молоді

21 квітня відбувся вебінар «Участь молоді у процесах розподілу бюджетів територіальних громад». На запрошення кафедри фінансів, банківської справи та страхування спікером на вебінарі стала в.о. начальника управління економіки виконкому Криворізької міської ради Оксана Павлушенко.

Залучення молоді до вибудовування стратегії розвитку міста є неодмінним елементом його іміджу та привабливості для молодих криворіжців. Вони повинні не тільки бачити перспективу Кривого Рогу, а й брати активну участь його перетворенні на сучасне комфортне європейське місто. На цьому наголосила спікерка, вказавши, що ефективним механізмом для залучення молоді до управління та впливу на розподіл публічних фінансових ресурсів є партисипаторне бюджетування. В нашому місті вже тривалий час діє такий інструмент, як громадський бюджет, який дозволяє перспективним проєктам облаштування міста, створення культурно-мистецьких локацій, проведення творчих і спортивних заходів стати реальністю.

Громадський бюджет.jpgМолодь має змогу не тільки брати активну участь у визначенні найкращих проєктів, а й подавати власні ініціативи та пропозиції. За словами Оксани Павлушенко, за кошти громадського бюджету було реалізовано чимало молодіжних проєктів, спрямованих на покращення благоустрою громадських просторів, відновлення пам’яток, створення зон для відпочинку мешканцям нашого міста тощо. 

Свою думку з цього приводу висловила завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування, к.е.н., доцент, керівник Центру менеджменту якості освіти Марина Садовенко:

- З великим задоволенням ми представили спікерку вебінару в.о. начальника управління економіки виконкому Криворізької міської ради Оксану Павлушенко як визнаного фахівця з питань громадського бюджету. Пані Оксана допомогла нам розібратися у такому важливому питанні: якою може бути участь молоді у процесах розподілу бюджету. Усім не байдужим до розвитку нашого міста ми вдячні за участь у цьому заході. Нам дуже приємно, що постійно підтримується зв'язок між випускниками, роботодавцями, викладачами, студентством нашого закладу вищої освіти й активною спільнотою Кривого Рогу. До речі, дуже приємно, що Оксана є випускницею спеціальності  «Фінанси і кредит», пам’ятає свою Альма-матер й залюбки співпрацює зі студентами нашого вишу.

Розповідь завідувачки доповнює доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування, к.е.н., доцент, заступник декана факультету інформаційних технологій Наталя Волошанюк:

- Проведений вебінар є цікавим і актуальним на сьогодні. Ознайомлення з системою функціонування громадського бюджету та результатами втілення в життя проєктів спонукає до активізації громадської позиції дорослого населення і молоді, зокрема, за різними напрямами покращення життя міста. Особливо важливим при цьому є участь студентської молоді в розробці та реалізації таких проєктів, як прогресивного та креативного флагману суспільства.

22.04.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©