Інтерактивні методи навчання у підготовці майбутніх фахівців з обліку і оподаткування

Інтерактивні методи навчання у підготовці майбутніх фахівців з обліку і оподаткування

Сучасний рівень розвитку програмного забезпечення надає широкі можливості для підвищення ефективності навчання.

Студенти хочуть навчатися швидко, ефективно та мобільно. Один із способів надати їм таку можливість –  запроваджувати методи інтерактивного навчання. Інтерактивне навчання означає постійну, активну взаємодії всіх учасників навчального процесу у співпраці, де і здобувачі і викладачі/запрошені фахівці є рівноправними суб’єктами навчального процесу.

На інтерактивних заняттях відбувається поєднання різних підходів, способів подачі матеріалу, видів роботи. Наприклад, частина інформації  на занятті розподіляється на міні лекції, обговорення,  презентації, вільне пригадування + запитання, розв'язання проблеми, практичної ситуації/кейсу, коротку письмову роботу + оцінювання, тести з кількома варіантами відповідей, самостійну роботу.

Викладачі кафедри обліку і оподаткування застосовують елементи інтерактивного навчання в підготовці здобувачів різних рівнів вищої освіти (початковому, бакалаврському, магістерському) за спеціальністю 071 Облік і оподаткування.

Під час опанування курсів «Бухгалтерський облік», «Фінансовий облік 1,2», «Оподаткування бізнесу», «Облік і звітність в оподаткуванні», «Аудит», «Управлінський облік» , «Організація облікових систем» здобувачі брали учась у онлайн-практикумах, які проводились фаховим виданням – газетою «Все по бухгалтерський облік», з якою кафедра тісно співпрацює. Онлайн-практикуми студенти прослуховують під час заняття, так і самостійно: Правові питанні діяльності головного бухгалтера, Інвентаризація, Касові операції ), Секрети кадрової роботи для бухгалтера, Практикум: Оплата праці, ПДВ, Паливний акциз. До дня бухгалтера 2020 ; Актуальні питання обліку податків і звітності; Річна звітність та зміни на 2021 .

Участь студентів в онлайн-практикумах –  це один із способів отримати актуальну, корисну та цікаву інформацію з обліку і оподаткування від професійних консультантів, аудиторів. Під час проведення практикуму отримувалися відповіді на питання, надіслані учасниками. Крім того, студенти мали можливість додаткового обговорення важливих  питань як з лектором, так і  з іншими учасниками.

За результатами участі студентів в онлайн-практикумах відбувалося  обговорення під час онлайн занять; отримані знання допомогли у виконанні індивідуальних робіт, курсових робіт з дисциплін «Фінансовий облік -2», «Аудит».

12.04.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©