Тиждень академічної доброчесності

Тиждень академічної доброчесності

Поняття академічної доброчесності – одне із найактуальніших у сьогоднішній українській освіті. Це те явище, за котре ведуть боротьбу, в першу чергу, ЗВО разом із громадськістю, адже сучасне суспільство потребує не просто хороших оцінок в дипломі, а реальних компетентностей і вміння їх використовувати у роботі. Але попри постійне обговорення питання, воно й надалі не вирішене.

У межах Тижня академічної доброчесності відбулися онлайн-зустрічі з представниками Національного агентства із забезпечення якості освіти, зокрема із Сергієм Квітом, його головою. В планах і перспективах Національного агентства із забезпечення якості освіти:

  • розвиток взаємної довіри в освітянському середовищі;
  • започаткування інституційної акредитації, яка включатиме в себе оцінювання освітніх програм, внутрішньої системи забезпечення якості та гуманітарної складової освітнього процесу;
  • створення незалежних агентств із забезпечення якості вищої освіти;
  • перехід до нової системи присудження наукових ступенів, у т. ч. до разових спецрад для захисту дисертації доктора філософії;
  • започаткування національних університетських рейтингів (за різними показниками, спираючись на підходи U-Multirank );
  • прийняття Закону України «Про академічну доброчесність»;
  • державна підтримка процесу акредитації: створення спеціальної бюджетної програми (співпраця з Комітетом Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій).

Надзвичайно корисним і пізнавальним видалось спілкування з колегами і для співробітників нашого Університету. Отримана інформація дозволить колективу ефективніше рухатись в напрямку подальшого вирішення питань забезпечення академічної доброчесності та підвищення якості освіти у нашому ЗВО.

09.04.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©