Весняний Форум Асоціації юридичних клінік України

Весняний Форум Асоціації юридичних клінік України

Цими днями відбувся черговий Форум-з’їзд Асоціації юридичних клінік України, і формат в умовах карантинних обмежень не знизив його ефективності

Такі заходи Асоціації завжди спрямовані на підвищення професійної спроможності кураторів і викладачів юридичних клінік. Цього разу учасники розібрали особливості консультування в Юридичній клініці та процесу підготовки студентів до Олімпіади з консультування, опрацювали інтерактивну методику правової просвіти Street Law та дізнались про переваги і перспективи запровадження платформи Notion для комунікації юридичних клінік та автоматизації їх діловодства.

Знаковою подією для усієї спільноти юридичних клінік стала презентація першого навчального посібника «Правнича клінічна освіта в України», над яким працювали провідні представники Асоціації. Тож тепер навчальний курс юридичної клінічної освіти має стати ще сучаснішим і відповідно популярнішим серед студентів і викладачів юридичних вишів.

В.о. декана юридичного факультету, керівниця Юридичної клініки ДУЕТ та виконавча директорка Асоціації юридичних клінік України Катерина Дацко на Форумі презентувала найкращі напрацювання юридичних клінік із правової просвіти у напрямку захисту прав споживачів фінансових послуг, серед яких були і розробки нашої юридичної клініки. Учасники Форуму змогли пограти у гру «Розумний кредит» із вже відомого тренінгу «Фінансові лайфхаки: як накопичити на свою мрію?», який розробила творча команда Юридичної клініки ДУЕТ, а інфографічну продукцію нашої ЮК отримали всі часники Форуму.

Катерина Дацко:

- Клінічна освіта – це не лише юридичне консультування клієнтів – це, в першу чергу, хаб для розвитку hard та soft skills студентів, і він є важливою частиною Юридичного факультету. Якою має бути Юридична клініка? По-перше, цікавою для студентів, а, отже, сучасною та ефективною. Звичайно, це потребує багато сил, енергії та любові до справи від команди викладачів, які готові постійно самовдосконалюватись задля підвищення якості вищої юридичної освіти. Цей рік довів, що свою роль у сучасній юридичній клініці може знайти студент уже з першого курсу навчання, і я радію, що нам вдалось цього досягти. Із заходів Асоціації завжди повертаюсь натхненною на цікаву роботу, адже АЮКУ заряджає! Тож наші плани на найближче майбутнє – це автоматизація діловодства нашої ЮК, яка вже триває під пильним керівництвом провідного фахівця ЮК Євгена Стеця та розробка, разом із правовими кафедрами факультету, ефективної програми проходження практики при ЮК як для студентів-бакалаврів, так і магістрів.

22.03.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©