Відкриваємо особливості Європростору

Відкриваємо особливості Європростору

"Щоб бути успішним у цьому великому динамічному світі, треба знати про нього якомога більше!"

Підтримуючи ці мудрі слова видатного дипломата Генрі Кісинджера, кафедра міжнародної економіки проводить тренінги з Європейської інтеграції для учнів шкіл.

 Цього тижня тренінг відвідали неймовірно активні та яскраві випускники 95-ї гімназії нашого міста! Зустріч видалась дуже продуктивною. У теплій атмосфері ІТ Хабу ДУЕТ учні разом із Іриною Максимовою, завідувачем кафедри міжнародної економіки, подорожували просторами Європи, вивчаючи цікавинки роботи Європейського Союзу та напрямки партнерства з Україною. Зокрема, говорили про особливості створення ЄС, відмінності між поняттями Єврозона та Шенгенська зона, парадокс Швейцарії, дізналися, чому на прапорі ЄС 12 зірок, де поділася Гренландія, чому морква та огірки визнані фруктами й багато іншого.

Під час тренінгу учні мали змогу перевтілитися у поважних очільників різних держав Європи і взяти безпосередню участь у роботі Ради ЄС та Парламенту, а також спробували розсудити міжнародний судовий спір між Францією і Німеччиною, який мав місце в історії, увійшовши до підручників по всьому світу.

 - Дуже вдячна учням гімназії за активну участь в усіх активностях: ігрові моделі, інтерактиви, розбір ситуацій, які передбачені тренінгом. Було стільки цікавих думок та ідей, що я вкотре переконалася – наша молодь неймовірно талановита і перспективна! – говорить Ірина Максимова.

Такі тренінги є дуже корисними, адже на теперішній час саме Україна є територіально найбільшим сусідом ЄС, має великий потенціал до співпраці, а також подальшого членства. Водночас, цей крок є дуже відповідальним, тому молодь має знати основні тонкощі євроінтеграційного процесу.

Сподіваємося на продовження традиції та нові цікаві тренінги.

 

 

12.03.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©