Фінансові лайфхаки для гімназистів

Фінансові лайфхаки для гімназистів

Фінансова грамотність - musthave сучасної людини. Накопичувати, витрачати, інвестувати треба вміти, і саме вдосконаленню цих навичок присвячений тренінг «Фінансові лайфхаки: Як накопичити на свою мрію?!» Розроблений юридичним факультетом разом з Юридичною клінікою ДУЕТ, проєкт успішно стартував на фестивалі Street Law «Fin $kills», неодноразово прокачував знання та скіли студенства з усієї України, і наразі почав роботу серед криворізьких школярів та гімназистів.

Нещодавно учасниками тренінгу стали учні Криворізької гімназії № 95, які мали можливість не тільки дізнатися про основи фінансової грамотності, а й виконати практичні завдання і випробувати на собі поради та лайфхаки у фінансовій сфері. Локацією для тренінгу став IT-hub & Coworking, і до його проведення, окрім юридичної клініки, долучилися кафедра обліку і оподаткування та кафедра фінансів, банківської справи та страхування.

Учні з цікавістю виконували завдання щодо складання власного бюджету і можливостей заощаджувати та накопичувати грошові кошти, а також впевнено відстоювали свої права, як споживачі фінансових послуг, виконуючи роль банкірів  і позичальників

Тренінг містив інтерактивну вікторину з питань історії і змісту фінансових термінів, ознайомлення з можливими правовими порушеннями при укладанні кредитного договору. Окрему увагу учнів було сфокусовано на тому, які дохід можуть мати молоді люди у віці 14-18 років та які податки необхідно сплатити з доходів. Кафедра обліку і оподаткування розкрила переваги праці як найманої особи та її оплати, офіційного працевлаштування, так і переваги роботи на самого себе та отримання підприємницького доходу. На прикладах було проілюстровано які податки утримуються із зарплати і підприємницького доходу. Кафедра фінансів, банківської справи та страхування занурила учасників в  історію виникнення грошей та розказала про цікаві аспекти у роботі фінансових установ.

Ідейна натхненниця проєкту декан юридичного факультету Катерина Дацко зазначає: «Тема фінансових послуг та фінансової грамотності настільки універсальна, що в ній може знайти себе і фінансист, і бухгалтер, і менеджер, і навіть юрист адже те, що "про гроші», - це завжди цікаво та іноді небезпечно. Юридичний факультет разом з Юридичною клінікою ДУЕТ довели це у своїй інтерактивній методичній розробці - "Фінансові лайфхаки: як накопичити на свою мрію". Цей тренінг виявився настільки універсальним, що до нього можна додавати різні юридичні та економічні аспекти і він буде корисним та цікавим молоді, адже його головний секрет - інтерактивна методика навчання Street Law. Тож, запрошуємо, усіх на прокачку знань з фінансової грамотності у ДУЕТ».

10.03.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©