№ 1 в галузі інформаційних технологій

№ 1 в галузі інформаційних технологій

121 Інженерія програмного забезпечення – спеціальність № 1
в галузі інформаційних технологій

Розповідати про цю захоплюючу професію – зайве. Сьогодні майже всі юнаки й багато хто з дівчат цікавляться і прагнуть здобути цей фах, адже вже зі школи мріють про свою майбутню професію.

Щоб стати професіоналом у сфері розробки програмного забезпечення, працювати в провідних IT-компаніях України, закордонних компаніях, займатися фрилансом, варто здобути освіту за спеціальністю 121 «Інженерія програмного забезпечення».

Спеціальність орієнтована лише на сучасні та професійні мови програмування, які входять у топ за міжнародним рейтингом TIOBE Index (www.tiobe.com/tiobe-index/) і в топ (https://dou.ua/lenta/articles/language-rating-jan-2019/) найбільш використовуваних в Україні: Visual C++, Visual C# .NET, JavaScript, Java, Python, PHP, SQL.

Що Вас чекає на цій спеціальності? Конкурентні переваги спеціальності:

  1. Вивчення актуальних мов програмування і технологій.
  2. Розробка мобільних додатків для операційних систем Android, IOS.
  3. Розробка WEB-серверів для сайтів і мобільних додатків за допомогою Node. JS, ASP .NET CORE, PHP.
  4. Глибоке вивчення 3D-графіки: від малювання трикутника до генерації природних ландшафтів і симуляції реального освітлення. Вивчається бібліотека OpenGL (для нативних додатків і Android), WebGL (графіка в браузері), шейдерна мова GLSL.
  5. Програмування мікроконтролерів Arduino – вивчення основ робототехніки і створення систем «Розумний дім».
  6. Навчання відбувається за реальними прикладами програм, викладачі є професійними розробниками програмного забезпечення і працюють програмістами.
  7. Контакти з провідними ІТ-організаціями, зокрема, американсько-українською фірмою у м. Кривому Розі (голова фірми - Олег Драч).

Для вступу на цю спеціальність Вам не обов’язково вміти програмувати, чи мати якісь спеціальні навички. Все, що потрібно, – бажання вчитися і вчитися багато, все інше – ми Вам дамо!

Справжні професіонали у сфері розробки програмного забезпечення отримують високу заробітну плату (https://jobs.dou.ua/salaries/dynamics/), а більшість студентів цієї спеціальності працюють уже з 3-4 курсу.

Фахівці за спеціальністю “Інженерія програмного забезпечення” виконують на підприємствах постановку широкого кола задач, а також розробляють програмне забезпечення. Фахівець даної спеціальності може працювати на підприємствах, в установах та організаціях інженером-програмістом, Web-програмістом, розробником інформаційних систем, головним інженером проєкту з розробки інформаційних систем, адміністратором баз даних, адміністратором мережі, аналітиком із комп’ютерних систем та комунікацій, фахівцем із систем захисту інформації і програм, менеджером з інформаційних технологій та ін.

Отримання цих знань забезпечується вивченням таких основних фахових дисциплін:

  • “Розробка Windows-додатків на Visual C++” (вивчається мова програмування Visual C++ 2019 з використанням бібліотеки MFC під операційну систему Windows),
  • «Програмування на мові C#» (вивчається мова програмування Visual C# 2019 для режиму Console та для Windows Forms),
  • “Технології Web-програмування” (вивчається мова PHP з використанням JavaScript та універсальної бібліотеки jQuery, технології Ajax, Flash, ASP.Net),
  • “Програмування комп’ютерної графіки на основі бібліотеки OpenGL” (вивчається універсальна бібліотека OpenGL для роботи з 3D-графікою),
  • “Технології розробки Windows та Web-додатків на C#” (поглиблено вивчається мова Visual C#, з використанням технологій ASP .NET, WPF, SilverLight, а також ADO та ADO.Net для обробки баз даних),
  • “Програмування на мові Java з використанням Swing” (вивчається мова Java з використанням бібліотеки Swing),
  • “Розробка Android-додатків” (вивчаються технології створення мобільних додатків на мові Java)
  • “Моделювання та програмування 3D-поверхонь” (вивчається побудова поліномів, Безьє, інтерполяційних сплайнів, сплайнів Ерміта, B-сплайнів у 2D та 3D-графіці з використанням бібліотеки OpenGL),
  • “ГІС-технології”.

Володимир Лисенко,
к.е.н., доцент кафедри інформатики і прикладного програмного забезпечення.

 

05.03.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©