Міжнародні ідентифікатори Державного університету економіки і технологій

Міжнародні ідентифікатори  Державного університету економіки і технологій

Ми живемо у світі конкуренції і оцінок. Науково-дослідний процес - не виняток: більшість країн оцінює якість університетів і науково-дослідних інститутів, виходячи з вимірюваних результатів, і приймає рішення про співпрацю, фінансування, ґрунтуючись на результатах такого аналізу.

Постійні ідентифікатори - це особливі компоненти дослідницької інфраструктури, адже вони надзвичайно важливі для побудови та підтримки перевірених та надійних зв’язків між публікаціями, наборами даних, профілями вчених. Наприклад, за допомогою DOI ми можемо надійно ідентифікувати публікації та набори даних; за допомогою ORCID можемо ідентифікувати науковців, а за допомогою ідентифікаторів GRID та ROR можемо надійно ідентифікувати установи. Ідентифікатори слугують для однозначного зв’язку та належності публікацій авторам та установам/організаціям.

Державний університет економіки і технологій успішно зареєстрований у наступних сервісах:

1. Research Organization Registry (ROR) – це проект розробки відкритого постійного унікального ідентифікатора для кожної наукової установи у світі. Державний університет економіки і технологій має наступний ідентифікатор ROR (профіль організації): https://ror.org/02vvmw586.

2. ROR тісно пов’язаний з базою реєстру The Global Research Identifier Database ( GRID), що також пропонує постійні унікальні ідентифікатори установ. GRID містить інформацію про 98332 установ з 217 країн світу (383 українських установи). Державний університет економіки і технологій має наступний GRID ID: grid.509920.7.

3. Міжнародний стандартний ідентифікатор імені (The International Standard Name Identifier (ISNI)) - це стандарт ISO (ISO 27729), який ідентифікує авторів та організації. ISNI призначений діяти як «міст ідентифікаторів» для зв’язку систем, де зберігається вичерпна інформація, таких як база даних ідентифікації Ringgold. Державному університету економіки і технологій присвоєно ISNI 0000000493299266.

4. Ringgold є реєстраційним агентством для ISNI, а база даних Ringgold включає перехресні організаційні ідентифікатори ISNI. Ringgold співпрацює з ISNI протягом останніх трьох років з метою вдосконалення та стандартизації присвоєння номерів ISNI для організацій. Державний університет економіки і технологій має Ringgold ID 585085.

5. Державний університет економіки і технологій входить також до науко метричної бази Scopus та має відповідний ідентифікатор: Scopus ID 60189061.

Постійні ідентифікатори дозволяють науковцям швидше знаходити відповідні дані, полегшують взаємодію між інформаційними системами, спрощують відстеження наукових результатів та розуміння взаємозв’язків між вченими та різними типами досліджень.

28.02.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©