Обговорення освітньої програми "Право"

Обговорення освітньої програми "Право"

Центр експертизи у гірничо-металургійній галузі у 2021 році поновив проведення зустрічей зі стейкхолдерами освітніх програм щодо визначення напрямів вдосконалення  підготовки фахівців за різними спеціальностями у Державному університеті економіки і технологій (ДУЕТ).

Так, 17 лютого 2021 року відбулася робоча зустріч фахівців-юристів з обговорення освітньої програми «Право» підготовки здобувачів вищої освіти на початковому рівні (короткому циклі) вищої освіти за спеціальністю 081 «Право». У зв’язку із карантинними обмеженнями зустріч проходила он-лайн за допомогою платформи Zoom.

На зустрічі були присутні:

Ігор Рукавіцин – приватний нотаріус;

Андрій Давиденко – адвокат, кандидат юридичних наук;

Ірина Міма - керівник проектної групи,  кандидат юридичних наук,  доцент, в.о. завідувача кафедри  права  і  публічного  управління  та  адміністрування  ДУЕТ;

Катерина  Дацко  –  член  проектної  групи,  в.о.  декана  юридичного  факультету  ДУЕТ, кандидат економічних наук, магістр права;

Оксана  Теличко  –  кандидат  юридичних  наук,  доцент,  в.о.  завідувача  кафедри  правового регулювання економіки ДУЕТ.

Модерувала проведення зустрічі Ірина Васильчук, д.е.н., професор, керівник Центру експертизи у гірничо-металургійній галузі ДУЕТ. Свої зауваженні пропозиції у письмовому вигляді надала адвокат Наталія  Родрігес  -  директорка  Криворізького  місцевого  центру  з  надання  безоплатної вторинної правової допомоги.

Експерти відмітили, що перелік та зміст дисциплін обов’язкової та  вибіркової компоненти рецензованої ОПП  відповідає поставленій меті, а саме підготовці фахівців, здатних вирішувати практичні проблеми та типові спеціалізовані задачі у сфері права, що передбачає застосування положень та змісту його основних правових інститутів, а також меж правового регулювання різних суспільних відносин. Підкреслено, що після закінчення навчання випускники досягають програмних результатів навчання та отримують достатній обсяг загальних та спеціальних компетентностей.

Поряд з цим експертами було висловлено декілька рекомендацій, зокрема:

  • передбачити посилення практичної підготовки майбутніх правників та вдосконалення навичок роботи з сучасними пошуковими інструментами, спеціалізованими (для юристів) базами даних, вміти користуватись різними онлайн платформами для комунікацій, що важливо з переходом на віддалену роботу;
  • провести «рокіровку» окремих навчальних дисциплін з обов’язкової до вибіркової компоненти і навпаки (Цивільне право, Цивільно-процесуальне право тощо);
  • звернути увагу на посилення мовленевих компетенцій та грамотності (Ділова українська мова), оскільки для юриста високий рівень володіння українською та іншими мовами є основою успіху його подальшої діяльності.

Ми вдячні нашим партнерам, які відгукнулися на прохання оцінити змістову частину освітньо-професійних програм підготовки здобувачів вищої освіти на початковому рівні (короткому циклі) вищої освіти за спеціальністю 081 «Право», надіслали свої рекомендації і прийняли участь у очній дискусії.

За результатами обговорень вироблено спільні пропозиції щодо підвищення якості підготовки молодших бакалаврів за ОПП «Право» за спеціальністю 081 «Право».

19.02.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©