«Освіта і кар’єра у твоєму місті»

«Освіта і кар’єра у твоєму місті»

Як зробити навчання максимально ефективним і підготувати студентів до вирішення робочих завдань? Яку варто здобути освіту, щоб якнайкраще втілити у життя набуті навики? Як рухатися кар’єрними сходами, щоб зайняти гідне місце серед працюючих?

Про ці та інші актуальні питання йшла мова на нараді  «Освіта і кар’єра у твоєму місті», що відбулася 16 лютого 2021 р., в якій взяли участь партнери, які мають чималий досвід у профорієнтаційній сфері, викладачі Державного університету економіки і технологій, представники бізнесу: менеджери «Криворізької фундації майбутнього», ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», компанії «Метінвест Кривий Ріг», Федерації металургів України.  

Основне завдання наради було спрямоване на вирішення комплексу питань популяризації технічних професій у суспільстві та створення ефективної системи підготовки фахівців для гірничо-металургійного комплексу Кривбасу.

З вітальним словом перед учасниками наради виступив д.е.н, професор, в.о. ректора Державного університету економіки і технологій (ДУЕТ) Андрій Шайкан. Про сучасні вимоги до фахівців із технічних спеціальностей і можливості їх підготовки в університеті говорив к.т.н., доцент, в.о. директора технологічного інституту ДУЕТ Дмитро Пополов. Він, зокрема, зазначив:

- Зараз особливо потрібні працівники технічних спеціальностей. Це цільова аудиторія наших технічних коледжів, потенційних абітурієнтів, яких потрібно зацікавлювати можливостями швидко вивчитися, отримати професію і зробити кар’єру.

Про особливості підготовки контенту для популяризації технічних спеціальностей розповіла к.е.н, доцент, в. о. директора управління та бізнес-освіти ДУЕТ Катерина Слюсаренко. Доповідач, д.е.н, професор, проректор з науково-педагогічної, навчальної роботи та міжнародної діяльності ДУЕТ Сергій Гушко презентував концепцію інноваційного просвітницько-профорієнтаційного продукту, запропонував інноваційне технологічне рішення для підвищення зацікавленості у молоді.

Після обговорення концепції, підведення підсумків і визначення майбутніх форм співпраці із заключним словом виступила керівник Центру експертизи у гірничо-металургійній галузі, д.е.н., професор, модератор наради Ірина Васильчук.

Підводячи підсумки, можна зазначити, що нарада спрямована на вирішення комплексу питань популяризації технічних професій у суспільстві та  створення ефективної системи підготовки фахівців для ГМК. Ці проблеми потрібно вирішувати спільними зусиллями. Адже нинішня молодь бажає для себе успішного майбутнього, в якому є зрозумілі патерни: затребувана спеціальність, престижний навчальний заклад, гарантоване перше робоче місце, гідна заробітна платня і можливість кар’єрного зростання. А бізнес потребує вмотивованих і кваліфікованих працівників, які відповідають потребам сучасного ринку праці. Відповідно, наш навчальний заклад вищої освіти готовий надавати необхідні знання, організовувати практичну підготовку і випускати на ринок конкурентоспроможних фахівців.

18.02.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©