Майбутній ландшафт бухгалтерської професії

Майбутній ландшафт бухгалтерської професії

Бухгалтерська професія є незамінною складовою бізнесу, так як можливості фахівців з обліку і оподаткування є універсальними.

Вони  охоплюють найважливіші економічні напрямки: облік, аналіз, контроль, аудит; стратегічне управління; оподаткування, ІТ-технології,  фінансово-економічну безпеку. тому з року в рік вона потрапляє в п’ятірку найнеобхідніших для роботодавців, її позиції залишаються непохитними і з розвитком нових технологій.

У найближчі роки бухгалтерську сферу очікують зміни, ключовими каталізаторами яких стануть блокчейн, штучний інтелект, BigData. Така тенденція приводить до того, що більш високими темпами зростає попит на фахівців, які вміють працювати в digital-форматі. аналіз зміни попиту і пропозиції професії «бухгалтер» у країнах, які пройшли цифрове перетворення, свідчить, що спеціальність бухгалтера постійно розвивається і не йде на другий план.

У час штучного інтелекту та діджиталізації працювати у сфері обліку і оподаткування не тільки відповідально, але й дуже цікаво: облік, аналіз і контроль відбуваються за допомогою ІТ-рішень, формується електронна звітність, набуваються навички віртуальної співпраці; виконувати роботу можна дистанційно завдяки хмарним технологіям, увага фахівців зосереджена на оцінці й аналізі даних і, як наслідок, з’явилися нові професії, які співіснують поряд із класичними: експерт з аналізу даних, інформаційний  аналітик, бізнес-аналітик, консультант з питань комерційної діяльності та управління.

Тому в умовах розвитку технологій, інформатизації й «цифрової економіки» кафедра обліку і оподаткування веде роботу з актуалізації програми підготовки фахівців зі спеціальності «Облік і оподаткування», яка  дозволить збалансувати цифрові та професійні компетентності у майбутніх фахівців, усвідомити перспективи професії, що відкриваються через цифровізацію  економіки.

09.02.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©