Історичний турнір - турнір з історії

Історичний турнір - турнір з історії

Щойно повернулися з Києва, де взяли участь у 8-му Всеукраїнському турнірі з історії, який відбувався 4-7 листопада, студенти КЕІ. Їх науковий керівник – д.іст.н., професор В.О. Шайкан задоволена своїми студентами. Вона розповідає:

- Нашій команді «Інтелектуал КЕІ» вручались сертифікати окремо. Спочатку вручили всім учасникам, а нашій команді не вручили. І коли завідувач кафедри історії України, д.іст.н., професор Оксана Олексіївна Салата з посмішкою запитала: «Хто ще не отримав?» Піднялися наші студенти і назвали себе. Тоді лаборантка пішла на кафедру і принесла сертифікати.

- Ваші сертифікати були виписані найпершими і вони знаходяться у мене на столі, - сказала професор і продовжила: - Поки їх принесуть, я хочу відзначити, що це дуже потужна команда. Вони вже беруть участь у змаганні вдруге і чудово виборюють право вважатися дійсно інтелектуалами на Всеукраїнському турнірі інтелектуалів з історії. Вони показали дуже гарний результат – 109,1 бала – це четверте місце, їм трішки не вистачило, щоб бути в числі переможців. Ми сподіваємось, що наступного разу вони займуть призове місце і покажуть ще кращий результат.

- Як науковий керівник, - продовжує розмову В.О. Шайкан, - я хочу сказати, що команда інтелектуалів Криворізького економічного інституту ДВНЗ «КНЕУ імені Вадима Гетьмана» досить потужна. Вона на всіх турнірах (три раунди, де брали участь 3-4 команди одразу і кожен раунд складався з трьох дій) з 12-ма потужними командами з усієї України дискутувала з різних проблем. Крім того, ставилися питання з боку будь-якої команди. Коли ми виступали доповідачами, інші команди виступали або опонентами, або рецензентами. Рівень знань у наших дуже високий і потужний. Після першого раунду ми навіть обігнали на декілька балів переможців.

Переможцями четвертий рік поспіль стала  команда нашого базового університету – Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.  Після третього раунду був додатковий четвертий раунд – на визначення переможця – там брала участь Харківська юридична академія імені Ярослава Мудрого, дуже потужна команда. І був ще Харківський університет повітряних збройних сил ПВО України – теж дуже потужна команда.

Завдання були досить складні, що навіть викладачі були вражені знаннями наших студентів. Журі одноголосно прийшло до висновку: відповіді студентів неісторичних спеціальностей достатньо високі. Відповіді нашої команди були креативними і потужними, не було жодної «шістки» з десяти балів. У нас були лічені «вісімки», а то все були дев’ятки. Чого нам не вистачило?  Не вистачило витримки.

Валентина Олексіївна дає коротку характеристику нашим студентам

Діма Гушко – досить емоційна людина... Йому іноді не вистачало витримки і він був невдоволений виступами деяких команд, і це його дратувало. Йому хотілось виправити їх, підказати, поставити на своє місце.

Данило Корнілов вразив нас своїми знаннями, коли розповідав про значення в історії людства «шовкового шляху» з Китаю. Він уявляв карту і називав місцевості азійського походження, що багато хто й не знав про це. Робив порівняльний аналіз, використовував такі поняття й назви, що викликало здивування навіть у членів журі.

Ілія Георгадзе викликав у всіх своєю емоційністю захоплення. Його підтримувала команда і всі разом спрацювали на «відмінно». Йому поставили три «дев’ятки».

- Я задоволена їхніми виступами, - говорить Валентина Олексіївна, - вся команда працювала злагоджено.  Ми вже маємо певний досвід і доведемо, що ми кращі! Нас відділяє від другого і третього місця всього 0,1 і 0,9 бала. Шість балів нас відділяє від переможця. І це достойний результат. Адже з 18-ти допущених на турнір команд, ми на четвертому місці (дев’ятьом командам було відмовлено). З Кривого Рогу ми єдині. Отже, наші студенти перетнули 100-бальну риску із 120 можливих балів, а перше місце – 116 балів – у КНЕУ імені Вадима Гетьмана.

Про турнір з історії розповідають студенти

 Дмитро Гушко , студент групи ПР-18-1:

- Це вже не перший мій досвід участі в турнірі з історії. Я дуже радий, що цього разу, як мені особисто, так і нашій команді, вдалося продемонструвати дійсно гідний рівень знань з історії. Незважаючи на те, що наша команда не програла жодного раунду, цього не було достатньо для отримання нами призового місця. Нам не вистачило ліченого бала... Але незважаючи на це, я можу сказати, що цей досвід є дуже позитивний і створює міцну опору для майбутніх здобутків. Особисто я отримав величезне задоволення під час самого турнірного процесу. Сподіваюсь, що це не останній досвід моєї участі у заходах подібного типу.

Ілія Гіоргадзе, студент групи ПР-18-1:

- Чесно кажучи, я засмучений, адже зовсім невеликої кількості балів не вистачило до призових місць. Та все ж це був неймовірно цікавий досвід. Мені вдалося випробувати свої знання,

поспілкуватися з іншими учасниками турніру і, звісно ж, позмагатися з ними. Гадаю, що в майбутньому мені вдасться отримати кращі результати, адже я вже відмітив для себе помилки, яких допускався.

Данило Корнілов, студент групи ОіОп 19-1:

- Было классно. Очень интересный опыт. Понравилось наблюдать за командами в финале и черпнуть знания из их выступления. Понравилось в отборе показать свои знания и навыки, побеждать другие команды и показывать, что это было не зря. Обидно, что 2 балла не хватило до 3-го места, но в следующем году всё будет по-другому.

 

11.11.2019
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©