Цифрова трансформація - можливість циркулярної економіки

Цифрова трансформація - можливість циркулярної економіки

Спілкування, розваги, здоров’я чи навіть знайомства - цифрові правила керують нашим віком і стали орієнтиром для нашого сучасного способу життя. Діджиталізація переструктурує багато сфер нашого соціального та економічного життя, оскільки використання цифрових технологій змінює взаємодію між організаціями людей та речами, покращує організаційні процеси або дає можливість створювати нові бізнес-моделі.

Ми живемо в епоху, коли наша економічна діяльність загрожує виживанню нашої планети. Дві величезні екологічні проблеми - це дефіцит ресурсів та глобальне потепління. Цифрова технологія у багатьох її формах має потенціал для складання, організації та оптимізації нашої глобальної економіки, що є найважливішим компонентом адаптації до кругової економіки. Настав час максимізувати ІТ для зміни бізнес-моделей, продуктів та послуг, щоб забезпечити найбільш стійкі результати в довгостроковій перспективі. Великі можливості передачі даних, пов’язані об’єкти, глибокі знання та автоматизація стануть основою цієї трансформації. Циркулярна економіка обіцяє допомогти побудувати позитивне людське майбутнє, завдяки технологічним проривам та розумному дизайну.

Технології відіграють важливу роль у цьому, і надзвичайно цікаво спостерігати, як інновації можуть допомогти нам переробити своє майбутнє, забезпечуючи наше довгострокове виживання на обмежених ресурсах.

Нарешті, є цілком нові можливості для кругообігу, які можуть виникнути завдяки застосуванню цифрових інструментів. У цьому блозі ми обговорюємо, як нові цифрові технології можуть забезпечити циркулярну економіку шістьма різними способами:

  • подолання логістичних перешкод навколо збору сировини для переробки;
  • сортування високоякісної сировини та відстеження якості переробленої продукції;
  • виділення та переробка змішаних матеріалів;
  • підвищення стабільності процесів переробки;
  • проектування продуктів для переробки;
  • використання нових цифрових бізнесмоделей для утилізаціїю

Компанії, які вже готові до цифрової трансформації, також є лідерами на шляху до поліпшення матеріальної ефективності. Якщо припустити, що переважно інноваційні компанії вже поставили оцифрування в основу своїх стратегій, то інновації можуть стати важливими рушіями для більшої матеріальної ефективності. Отже, питання, які залишаються без відповіді, включають, чи до цього часу менш інноваційні компанії недооцінювали свої можливості для більшої матеріальної ефективності та чи сприяють інновації поліпшенню ефективності використання матеріалів.

12.01.2021
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©