Новації вступної кампанії 2021 року

Новації вступної кампанії 2021 року

В ДУЕТ відбувся вебінар для випускників закладів загальної середньої і профільної освіти та їх батьків. Учасники мали змогу дізнатися про особливості вступу до ЗВО у 2021 році, а також дізнатися більше про Університет та можливості, які отримують наші студенти.

В.о. проректора з науково-педагогічної, навчальної роботи та міжнародної діяльності ДУЕТ Сергій Гушко наголосив, що університет пропонує 17 спеціальностей різного спрямування. Усі вони заточені на те, щоб дати змогу студенту реалізувати власні здібності і відповідати запитам сучасного світу. Головна умова для майбутніх вступників - успішно скласти ЗНО й дотримуватися правил вступу.

Цьогоріч ЗНО проводитиметься з деякими відмінностями від попередніх років. Про них розказала головний спеціаліст департаменту освіти і науки виконкому Криворізької міської ради Вікторія Полякова:

  1. ЗНО у 2021 році налічуватиме 12 тестувань: українська мова, українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова;

  2. Випускнику дозволено складання 5 предметів, замість 4;

  3. Для всіх, хто у 2021 році завершує здобуття повної загальної середньої освіти, обов’язковою буде державна підсумкова атестація (ДПА) у формі ЗНО з чотирьох навчальних предметів:

  • українська мова або українська мова і література;
  • математика (перелік завдань залежить від рівня, на якому здобувач освіти вивчав цей навчальний предмет);
  • історія України або одна з іноземних мов);
  • один з навчальних предметів за вибором здобувача освіти.

При цьому проходження ДПА у формі ЗНО з української мови та математики є обов'язковим для здобувачів повної загальної середньої освіти 2021 року.

  1. Бажаючі пройти пробне тестування зможуть це зробити лише з одного предмету (замість двох) Зареєстровані учні автоматично отримають на персональну сторінку  зошити із завданнями з решти предметів.

  2. Реєстрація на основну сесію ЗНО триватиме з 1 лютого до 5 березня.

  3. Безпосереднє тестування проходитиме у період з 21 травня до 15 червня.

Умови вступу 2021 року також мають свої особливості. За словами заступника відповідального секретаря приймальної комісії ДУЕТ Ольги Смирної, нововведень не дуже багато, втім їх слід чітко дотримуватись.

Вступна компанія розпочнеться з 1 липня зі створення електронних кабінетів, а подача заяв та прийом документів безпосередньо починається з 14 липня. Щоб зареєструвати електронний кабінет, необхідно мати хоча б один сертифікат ЗНО та документ про повну загальну середню освіту, виготовлений в Україні.

Вступники, подають заяви тільки в електронній формі, крім осіб, які мають спеціальні права на участь у конкурсному відборі (такі особи подають заяви і в електронній, і в паперовій формі).

Цього року вступники можуть подати до 5 заяв на навчання за кошти державного бюджету (незалежно від форми навчання) із визначенням пріоритетності та 30 заяв для участі в конкурсі на місця за кошти фізичних або юридичних осіб.

Для вступу на різні спеціальності вимагатимуться сертифікати з української мови (технічні спеціальності) чи української мови та літератури (гуманітарний чи соціальний напрям). Цю інформацію можна знайти на оновлених сторінках університетів. Сертифікати ЗНО з української мови та літератури 2018-2020 років можна буде використовувати для вступу на всі спеціальності.

Щоб претендувати на місця державного (регіонального) замовлення, випускник повинен мати конкурсний бал не менше 125.

Для спеціальностей галузей знань 08 «Право», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» конкурсний бал для вступу на ПЗСО не може бути менше ніж 140 балів.

Обов’язковим для всіх спеціальностей при вступі до магістратури є Єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ).

Детальніше про особливості та перебіг вступної кампанії 2021 року – В ПРЕЗЕНТАЦІЇ.

Майбутні абітурієнти мають можливість пройти підготовку до ЗНО на підготовчих курсах ДУЕТ, де вони навчатимуться під керівництвом університетських викладачів. Старшокласники матимуть змогу поглибити свої знання та набути впевненості у власній підготовці, а також отримати послугу кар’єрного консультування від фахівців ДУЕТ. З кар’єрним консультуванням ознайомила учасників вебінару начальник відділу кадрів Наталія Білоконь. 

ДУЕТ продовжує відстежувати нововведення до правил вступу й інформуватиме про них. Закликаємо майбутніх абітурієнтів відповідально поставитись до вступної кампанії, вибору професії та закладу вищої освіти.

13.11.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©