Координаційна нарада "Технологічна освіта у твоєму місті"

Координаційна нарада "Технологічна освіта у твоєму місті"

5 листопада за ініціативи Центру експертизи у гірничо-металургійній галузі  ДУЕТ відбулася координаційна нарада «Технологічна освіта у твоєму місті».  У нараді взяли участь т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, представники Дніпропетровської ОДА, місцевої влади, найбільших підприємств міста, ректори криворізьких ЗВО та коледжів.

Високому статусу та складу учасників відповідала і обговорювана проблема створення наскрізної системи технічної освіти в Кривому Розі. Зокрема, ДУЕТ запропонував своє бачення вирішення цієї проблеми, презентувавши проєкт науково-освітнього простору TechnoHub.

TechnoHub - це єдина мережа освітніх центрів різних рівнів, що забезпечуватиме опанування знань та навичок у технічній сфері протягом життя. Цей проєкт сприятиме реалізації потреб і вимог закладів усіх рівнів освіти міста. Він включатиме:

  • Контактний парк науки, що дозволить дітям пізнавати світ науки через взаємодію з експозицією (дошкільна та початкова шкільна освіта).
  • Мережу STEM-лабораторій, яка має на меті підвищення  рівня знань, заохочення до вивчення природничих та технічних дисциплін, а також розвиток креативності, творчості та науково-дослідницького підходу в учнів шкіл (середня освіта). 
  • Навчально-практичний лабораторний центр, оснащений новітнім обладнанням та технікою, завданням якого буде формування нового іміджу професійної освіти,  опанування високотехнологічними професіями (фахова передвища та вища освіта). 
  • Науково-дослідний центр, який за допомогою сучасного обладнання дасть можливість науковцям здійснювати прикладні дослідження й вдосконалювати технологічні процеси на діючих підприємствах  (система «наука-бізнес»)

Присутні обговорювали питання трансформації освіти з урахуванням потреб сучасності, й про досвід технологізації освіти Сумського державного університету розказав Юрій Зубань, директор центру технологій електронного навчання СумДУ.

Невід’ємним  елементом реалізації проєкту має стати напрацювання механізмів взаємодії між державою, бізнесом та освітою. Сергій Шкарлет зазначив важливість розв’язання проблем регіональної технологічної освіти в цій тріаді. TechnoHub може стати осердям інтересів промислових підприємств, муніципальної та державної влади та громади, й водночас представити дієву модель їх співпраці. 

До обговорення проєкту долучилися представники бізнесу, зацікавлені у впровадженні багаторівневої технологічної освіти для підготовки фахівців гірничо-металургійної галузі. Зокрема, проєкт отримав  підтримку з боку Дмитра Шевчика, генерального директора ПрАТ «ЦГЗК», Дмитра Мурашка, керівника напряму департаменту з регіонального розвитку компанії «Метінвест», Юлії Чермазович,   директора департаменту з персоналу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», Катерини Залозних, начальника управління з навчання та розвитку департаменту з персоналу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Запропонована концепція має усі шанси стати платформою для об’єднання закладів середньої та передвищої фахової освіти, університетів, науково-дослідних структур, промислових підприємств та суб'єктів інноваційної інфраструктури, що стане драйвером розвитку нашого регіону.

05.11.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©