Міфи і сучасність

Міфи і сучасність

Міфи - не тільки казкові оповіді про небувальщину, а й потужний інструмент
впливу на свідомість людини

З’ясуванню цих впливів був присвячений вебінар «Міфи у масовій комунікації», організований кафедрою міжнародної економіки. 

За півтори години учасникам вебінару вдалося пройти шлях від стародавніх часів до сучасності, щоб зрозуміти, яким чином міфи, закарбовані в нашій підсвідомості, можуть визначати наше сприйняття реальності. І те, що ми - сучасні, розумні, прогресивні люди, зовсім не є гарантією нашої недоторканості і виключності з-під дії міфології. 

Політика, реклама, усі прояви масової культури сьогодні активно використовують техніки і технології навіювання, щоб досягати власних цілей. Про власні спостереження за ними розповідала спікерка Наталія Шелудякова, яка наголосила: «Усі сюжети й образи нам знайомі, усе це є в самих нас, але ми не завжди це фіксуємо. І саме на їх пригадуванні й актуалізації грають політтехнологи і рекламісти» 

Усвідомлення цих впливів є важливою частиною критичного мислення – сучасного must-have
в умовах інформаційної лавини, яка накриває нас щодня. 

 

Говорить один із учасників вебінару третьокурсник Ілія Гіоргадзе («Право»):

 - Якщо зважати на те, що Наталія Андріївна в нас викладала на першому курсі, то ми за нею вже трішки засумували, тож було дуже приємно побачити її знову. Все одно приємно було поспілкуватися і побачити, хоча й онлайн, своїх викладачів, які нас ввели три роки тому в саме життя інституту, розповідали основи навчання, певні цікавинки. І зараз мені було цікаво спостерігати за цим вебінаром. Я зміг винести для себе щось нове, вияснити дещо вже знане і знайоме, роздивитися цю проблему трохи з іншого боку. Цей вебінар викликав у мене лише позитивні враження і мені вдалося на ньому висловити власну думку.

 

 

04.11.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©