Виходимо на міжнародний рівень

Виходимо на міжнародний рівень

Не кожен студент і не кожен здобувач вищої освіти може похвалитися можливістю особисто спілкуватися з авторами підручників, за якими навчається міжнародна студентська спільнота... 

А у студентів ДУЕТу така можливість є! Професори університету Андрій Шайкан, Сергій Гушко та Володимир Кулішов спільно з колегами Узбекистану підготували та видали підручник з мікроекономіки.

Перебуваючи в Узбекистані у вересні 2019 року офіційною делегацією на чолі із ректором Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана Дмитром Лук’яненком і на той час директором Криворізького економічного інституту ДВНЗ «КНЕУ імені Вадима Гетьмана» Андрієм Шайканом, щодо подальшої співпраці між Україною і Узбекистаном, було обговорено питання про наукову і освітянську діяльність між вищими навчальними закладами. На початковому етапі прийнято спільне рішення стосовно написання підручника з мікроекономіки. І, відповідно, почалася робота.

До авторського колективу ввійшли науковці з Узбекистану: Хамідов Обіджан Хафізович (ректор Бухарського державного університету), Маманазаров Абдухакім Базарович (заступник директора філіалу Московського державного університету імені М.В. Ломоносова в м. Ташкенті), Саліхов Саїдамір Алішер угли (докторант Ташкентського державного економічного університету), Маманазаров Мансур Абдухакімович (старший викладач кафедри макроекономіки, докторант Національного університету Узбекистану).

З українського боку, авторський колектив був представлений у складі професорів університету: Шайкана Андрія Валерійовича (в.о. ректора Державного університету економіки і технологій), Гушка Сергія Володимировича (проректора Державного університету економіки і технологій), Кулішова Володимира Васильовича (професора Державного університету економіки і технологій, заслуженого працівника освіти України, академіка Національної академії наук вищої освіти України).

Підготовлений і виданий російськомовний варіант підручника «Микроэкономика: теория и практика». Таким чином, було зроблено перший крок щодо подальшої співпраці між двома країнами, що дало поштовх до нових ідей, написання спільних наукових статей, проведення Міжнародного конгресу та залучення до цієї співпраці колег із Латвії і Португалії.

Говорить професор кафедри міжнародної економіки Володимир Кулішов:

- Таким чином, ми увійшли в активну фазу співпраці між Україною й іншими країнами. Сьогодні ми є самостійним вищим навчальним закладом і в планах університету є посилення наукової співпраці з науковцями Латвії, Португалії, пошук нових партнерів в Узбекистані, які зацікавилися нашою співпрацею, наприклад, з Наманганського державного університету, Ташкентського національного університету. Є й інші пропозиції від наших колег з інших країн.  Сподіваємось на те, що закінчиться коронокриза, і ми будемо планувати нашу подальшу співпрацю у більш широкому науковому і освітянському аспектах.

Вітаємо авторський колектив із виданням!
ДУЕТ вкотре доводить, що знання не мають меж!

 

 

29.10.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©