Обмін ідеями на Форумі

Обмін ідеями на Форумі

17-18 вересня в Києві відбувся Форум Асоціація юридичних клінік України - АЮКУ

 «Потенціал юридичних клінік у модернізації юридичної освіти»

Два дні закордонні та національні експерти у сфері вищої юридичної освіти обговорювали виклики та інновації в освіті правників з фокусом на роль юридичних клінік у цих процесах.

Форум Асоціації юридичних клінік України наповнений живим обміном ідей та інноваційними розробками юридичних клінік і мав на меті обговорення методів підвищення практичних навичок студентів-юристів, оптимізації та автоматизації юридичних і навчальних процесів, розвитку трендових тематичних напрямів освітніх програм підготовки правників.

У форумі взяла участь представниця Юридичної клініки ДУЕТ, декан юридичного факультету доцент Катерина Дацко.

⠀Представники кожної клініки прослухали думки національних і закордонних експертів щодо еволюції вищої правничої освіти та ролі юридичних клінік у ній; про стандартизацію, виклики, спеціалізації та контекст. Два дні були:

🔸наповнені живим обміном ідей та інноваційними розробками юридичних клінік, експертів у галузі права;

🔸покликані на автоматизацію юридичних і навчальних процесів;

🔸 спрямованих на розвиток трендових тематичних напрямів освітніх програм підготовки правників та ін.

Розповідає Катерина Дацко:

 - Юридична освіта є стрижневим елементом створення правової держави. І вона, безумовно, має бути якісною та надавати максимум практичних навичок майбутньому правнику. Саме з цих позицій державні органи реформують юридичну освіту, висуваючи додаткові вимоги для абітурієнтів, які мріють стати правниками. Численна кількість бажаючих стати юристами замінюється на тих, хто чітко визначив, що хоче стати представником правничої професії. Впевнена, що це вірний крок до формування свідомої спільноти випускників-юристів. Вимоги змінюються і до нас, надавачів освітніх послуг, адже такі абітурієнти приходять у ЗВО мотивовані і вимагають нестандартних підходів до навчання та сучасних поглядів на правові процеси у державі. Юридичні клініки створюють умови для інтеграції сучасних методів викладання у навчальний процес, які сприяють формуванню навичок правозастосування, критичного мислення, ораторського мистецтва, самопрезентації та роботи у команді. І Форум Асоціації юридичних клінік, в черговий раз, довів це.

 

 

 

25.09.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©