Право: «Закон». Спеціальність – у слові, слово – у спеціальності

Право: «Закон». Спеціальність – у слові, слово – у спеціальності

«Якщо людина вкрала корову, то вона повинна компенсувати її вартість у тридцятикратному розмірі, а якщо не може заплатити, то має бути вбита». Такими були перші закони людства. Вони не потребували трактування, і тоді юристи ще не були потрібні. Але саме такі закони розпочали регулювання взаємодії людей у суспільстві. Якби закони перестали діяти, то суспільство б занурилося у безодню анархії та беззаконня.

Право розвивалось, і закони ставали більш складними і гнучкими, вони стали охоплювати ціле коло можливих ситуацій. Закон – це не методичка або путівник, його норми потрібно, в, першу чергу, знайти, а в другу – зрозуміти. Тому юристи перекладають мову закону, адже сучасні закони не мають прямої відповіді. І треба врахувати значення термінів, застосовність норми та судову практику.

Сьогодні право – комплекс нормативно-правових актів, де найвищу силу має ЗАКОН.

Закон має застосовуватися для усіх, адже усі рівні перед законом. Немає закону, немає порядку, немає порядку - немає держави, немає держави - немає суспільства, яке навчилося цінувати чуже і своє життя.

А юрист – це той розумний, сміливий, логічно мислячий і дуже стильний профі, який напише законопроєкт або розкритикує його, дасть консультацію і зможе прийняти обґрунтоване рішення з юридичної точки зору.

26.08.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©