Психологія: «Психіка»

Психологія: «Психіка»

Спеціальність – у слові, слово – у спеціальності

У давні часи це називали душею. Її носіями були не тільки люди, а й тварини. В теорії панпсихізму душа є навіть у каміння

Із плином років усе почало змінюватись – людина віднайшла для себе науку. Тоді і слово «душа» також змінилося, стало більш науковим – психіка. І, на жаль, її немає у каміння.

Як і все живе на цій землі, психіка розвивалась багато років і невід’ємною частиною її розвитку була така матерія як мозок. Психіка вважається властивістю нашого мозку. До цього дійшли науковці зі сфери психології. Так, раніше душу досліджували філософи, священики, а психіку тепер досліджують психологи. І завдяки своїм дослідженням ми зрозуміли, що психіка виконує дуже важливі функції: як дзеркало відображає навколишній світ; допомагає регулювати поведінку відносно цього світу; забезпечує відчуття нашої цілісності та завдяки усьому переліченому допомагає нам адаптуватись до того місця, де ми знаходимось.

На жаль, іноді деякі функції психіки страждають і людині стає важко адаптуватись до того, що її оточує. Тому психологи винайшли багато практичних напрямків, завдяки яким ми допомагаємо людині зрозуміти, які ж функції психіки є несправними і налагодити їх.

Так, завдяки психіці психологія стала багатогранною сферою діяльності. Ми можемо бути психологами-науковцями, що досліджують психіку, психологами-практиками, які різноманітними методами допомагають психіці адаптуватись до навколишнього світу.

Психіка, як і душа, складна, і, напевно, ми не зможемо її до кінця пізнати. Але варто спробувати, і в цьому допоможе психологія.

 

22.08.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©