Менеджмент «Управління»: Публічне управління та адміністрування

Менеджмент «Управління»: Публічне управління та адміністрування

Спеціальність – у слові, слово – у спеціальності

 Світ навколо нас постійно змінюється, причому з усе зростаючою швидкістю. Зникають та з’являються різноманітні види людської діяльності. Але, як свідчить історія, доти, доки існує суспільство, існуватиме управління, що змінюється разом зі світом.

За всю історію існування людства було написано чимало трактатів про управління, починаючи від Маккіавелівського «Государ» і завершуючи останнім нон-фікшном на твоєму столі.

На нашу думку, для сучасної людської спільноти з її індивідуалізмом та високою соціальною відповідальністю, управління, в першу чергу, це вміння створити необхідні умови праці та правильно конвертувати отримані результати. З іншого боку, за прогресуючого егоцентризму та лінивості суспільства, управління виступає загальним стимулом і контролером.

Сучасний управлінець схожий на диригента оркестру. Він легким помахом руки перетворює гру відокремлених одне від одного маестро та новачків у чудову мелодію. А коли концерт закінчується, просто йде за куліси.

Управління – це знання, що, коли і кому потрібно і вміння скористатися цим знанням для досягнення соціальних цілей.

Давно пройшли часи наглядачів з їх плітьми, зараз настали часи фордів, куків та дорсі, які діляться частиною власного статку з власними робітниками задля їх мотивування. Можна стверджувати, що у сучасному світі мотивування – це перший синонім управління.

З ішого боку, управління це те, що із хаосу створює порядок, визначає мету і шляхи її досягнення. За законом діалектики, будь-яка система прагне функціонувати та розвиватися з найменшими витратами енергії, отже, ефективним буде тільки те управління, яке це забезпечить. А ефективно управляти сучасними економічними системами в цілому та їх окремими об’єктами ми вас навчимо!

 

21.08.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©