Міжнародні економічні відносини – «Глобалізація»

Міжнародні економічні відносини – «Глобалізація»

Спеціальність – у слові, слово – у спеціальності

Ви можете не брати в ній участі, не думати про неї, навіть не знати, що вона існує. Але це не означає, що ви поза нею

 Глобалізація, процес перетворення земної кулі на «глобальне село», де всі про всіх усе знають, не зупиняється. Що б ми не робили, чим би не займалися, поруч із нами - цілий світ. Коли купуєш чи продаєш, розважаєшся чи вчишся, змінюєшся сам чи перетворюєш оточення. Вона - в продуктах, девайсах, сервісах. Вона - в мові, вчинках, мисленні. Скрізь.

Глобалізація - це процес поглиблення взаємозв’язків і взаємозалежності між усіма у світі - країнами, бізнесами, особистостями. Коли відчуваєш, що рішення, прийняте в іншій частині світу, впливає на твоє життя, твої погляди, твоє харчування, твої розваги, згадуй: «Це все глобалізація».

Іноді здається, що глобалізований світ почав руйнуватися. В часи кризи, вірусів, карантинів, коли тріщать міжнародні зв’язки і здається, що кожен сам за себе, глобалізація не зникає - вона звужується на поверхні, але йде вглиб. Ми б не пережили самоізоляції, якби не віртуальний зв’язок із зовнішнім світом - усім світом і всім людством.

Глобалізація складна і багатогранна. Але невідворотна. Її треба прийняти і обернути собі на користь. Так робить міжнародний бізнес. Його офіси, виробництва й представництва перебувають у різних країнах, але при цьому працюють іноді в рази ефективніше, ніж національні компанії. Тому що міжнародний бізнес гнучкий - він вміє знаходити підхід до кожної країни і кожного партнера. Тому що він інноваційний, адже впроваджує найновіші стандарти і практики. Тому що він опанував глобалізацію, і її можливості стали перевагами міжнародного бізнесу.

 

17.08.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©