Студенти нашого університету за кордоном

Студенти нашого університету за кордоном

Студенти Державного університету економіки і технологій (ДУЕТ, у колишньому «нархозі»), навчаючись у виші, мали і, сподіваємось, незабаром знову будуть мати чудову можливість навчатись і подорожувати країнами Європи та Америки. (Зрозуміло, з яких причин: нинішнього року «загальмувався» цей процес у зв’язку із пандемією і забороною виїзду і в’їзду за кордон)

Наші викладачі і студенти брали (і, віримо, будуть постійно брати) участь у міжнародних конференціях, які останніми роками проходили в Польщі, Прибалтиці, Казахстані. Студенти захищали свої дипломні роботи, навчались і подорожували країнами Європи. Цьому сприяли програми Еразмус+, Work and Travel, «Айсек» та інші. Це набагато розширює їхнє пізнання світу і можливості молодої людини. Вони вочевидь знайомилися з американською і європейською культурою і вдосконалювали знання англійської мови. Це неймовірно цікавий і необхідний досвід, який допомагає студентській молоді зорієнтуватися у житті і визначитися з подальшою своєю долею.

Серед таких можна назвати безліч імен. Це Альона Каленова, яка побувала в Італії, Наталія Тополь, яка подорожувала по Туреччині, і багато-багато інших. Юлія Каракоц, навчаючись на спеціальності «Міжнародна економіка», отримала освіту економіста і досконало опанувала дві іноземні мови: німецьку та англійську.

- Саме завдяки знанням німецької мови, - говорить вона, - я закінчую навчання в університеті м. Аугсбург (Німеччина) на спеціальності “Міжнародний менеджмент”. Я продовжую вивчати економіку та іноземні мови, наразі опановую французьку.

Тетяна  Дрофа, Олена Громова та Наталя Овдіна побували в Америці.

- Цей досвід був найнеймовірнішим у моєму житті, - говорить Тетяна. - Перебування протягом 4-х місяців в іншій країні допомогло мені стати більш обізнаною людиною і значно подорослішати. Перебування в Америці розширило мій духовний світ.

Випускниця нашого вишу Дар’я  Кірсич ділиться своїм досвідом подорожей за кордон: 

- У сучасному світі знання іноземних мов створює особливо для молодої людини неабиякі можливості. Я брала участь у Міжнародному молодіжному форумі в Німеччині, що мені дуже сподобалось, побувала у Страсбурзі (Франція).  Мене зацікавили структури об’єднаної Європи та особливості їх діяльності. Вони є носієм європейських цінностей, а саме: верховенства права, захисту прав людини та демократії. Подорож до Франції була повна очікувань і вона себе виправдала. 

Студентка Олена Громова зазначає:

- Це унікальна можливість побачити інший світ власними очима, відчути себе незалежною від батьків, набути досвіду за кордоном, розпоряджатися своїми фінансами самостійно, попрактикувати англійську мову, яку я вивчала чотири роки в університеті, і найголовніше – відкрити для себе Америку! Тепер я маю багато друзів у різних куточках світу, а найголовніше – я подолала мовний бар’єр і відчуваю себе впевнено, спілкуючись англійською!

Крім усього цього, наш виш має багатий досвід співпраці з іноземними викладачами-волонтерами. Цей дивовижний досвід було започатковано у березні 2001 року. Тоді перший представник Корпусу Миру США Джон Бредік прибув до України і почав навчати наших студентів. Відтоді ще шість американських викладачів протягом 14 років систематично проводили заняття, організовували роботу Клубу американської культури, літні англомовні табори, інтенсивні мовні тренінги, майстер-класи, а також інші захоплюючі заходи, до яких приєднувались до 20-ти американських викладачів (усі, хто на той час перебував в Україні). Кафедра іноземних та української мов університету планує продовжити проєкт викладання англійської мови разом зі своїми колегами зі Сполучних Штатів Америки.

Отже, Dear friends!

Don’t miss Your “Golden Opportunity”! You will practice English with native speakers if you
become Our University student.   Good Luck!

 

Як навчатися за кордоном, не вступаючи в іноземні виші?

За кордон хочуть усі... чомусь здається, що ТАМ, десь далеко від нашої реальності живеться краще, і навіть сонце світить яскравіше. Навчання також входить у перелік речей із ярликом «краще, ніж вдома».

За кордоном буває по-різному! (Ми перевіряли 😉) Але якщо й робити висновки, то краще - на власному досвіді.

АКАДЕМІЧНА МОБІЛЬНІСТЬ - можливість українських здобувачів вищої освіти на певний час стати студентами європейських вишів. Мета таких заходів - перейняття досвіду та найкращих практик у сфері вищої освіти.

Основною програмою, за якою студенти ДУЕТ навчаються за кордоном, є програма ЄС Erasmus+. На певний період (семестр-два) студенти навчаються за кордоном, де вони отримують європейську стипендію і мають змогу «приміряти черевики» європейської молоді.

Окрім навчання, це спілкування та нетворкінг, подорожі, фестивалі, соціальні проєкти тощо.

 

 

 

16.08.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©