Майстер-клас із журналістики

Майстер-клас із журналістики Днями в інституті був проведений дуже цікавий захід – майстер-клас для наших студентів, які в майбутньому прагнуть здобути фах журналіста.

Тема зустрічі: «Тележурналістика – мрія чи випробування». Активну участь у цьому заході та його обговоренні взяли другокурсники, майбутні журналісти, а саме: Влад Кулєєв, Антон Алексанкін, Євген Величко, Оксана Савельєва, і першокурсники, Віка Ященко та інші.

Майстер-клас провела Каріна ДУШКЕВИЧ, редактор телебачення ТРК «Рудана», журналіст, автор власних телепроектів. Каріна розповідала про свій шлях у журналістику, про те, як готуються програми та як відбувається розмова у прямому ефірі, що викликало велику зацікавленість у молоді.

Задіяні до заняття були студенти 1-2 курсів спеціальностей  «Міжнародні відносини» і «Суспільні комунікації та регіональні студії», які навчаються за освітньою програмою «Міжнародна інформація та журналістика». Вже на його початку студенти розподілилися на три команди для змагань.

Було поставлено декілька цікавих завдань, в одному з яких, наприклад, треба було підготувати репортаж із певної галузі (науки, мистецтва, спорту). Все це відбулося у формі гри: студент, який виходив з аудиторії, повинен був продемонструвати свою уважність, концентруючи увагу на певних деталях: що змінилося в аудиторії за час його відсутності? Наприклад, сценка про перший політ у космос чи відкриття картинної галереї і т.ін. При цьому студент повинен був здогадатися, озвучити, що саме тут демонструється. Інші ж студенти, не озвучуючи цей фрагмент, показували його лише рухами.

Конкурси проводилися динамічно й цікаво. Деякі студенти вразили своєю спостережливістю. Були й інші конкурси. Наприклад, кожна з команд взяла інтерв’ю у викладача і на підставі цього озвучували репортаж. Переміг репортаж про особисте непросте життя американської жінки та її професійну діяльність.

Наприкінці тренінгу відбулося обговорення теми, де студенти проаналізували, наскільки правильно чи неправильно вони ставили питання, чи вдалося їм розкрити тему. За вдалі відповіді Каріна нагороджувала студентів цукерками і невеличкими призами. Вона відповіла на велику кількість питань, які їй ставили студенти.

- Я вважаю, що для наших майбутніх журналістів це дуже важливий захід, яких варто проводити частіше, - говорить доцент кафедри міжнародної економіки Ірина Єгорова. – Студент повинні зустрічатися із місцевими журналістами, знайомитися із працівниками теле- і радіокомпаній, а також слід проводити екскурсії до редакцій газет, щоб вони поринали у творче середовище й отримували поради від відомих журналістів.

Говорить Антон Алексанкін, другокурсник:

- 23 жовтня відбувся майстер-клас із журналістики, який провела Каріна Дашкевич. Мені дуже сподобався цей захід. Ми виконували різноманітні, пов’язані з журналістикою, завдання і це було доволі весело. Крім того, я не дуже хотів іти на цей захід, але тепер зовсім не шкодую, що взяв у ньому участь. Сподіваюсь, що такі заходи будуть відбуватися в інституті частіше.

24.10.2019
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©