Міні-експозиція робіт майстрів у ДУЕТі

Міні-експозиція робіт майстрів у ДУЕТі

В IT HUB Coworking, що знаходиться у навчальному корпусі Державного університету економіки і технологій (колишній Криворізький економічний інститут, пл. Визволення, 2) представили свої роботи два криворізьких різьбярі – Василь Пілка і Олександр Недоруба

Як зазначають ЗМІ, ідея спільної виставки виникла у майстрів після особистого знайомства – з'ясувалось, що техніки, в яких вони працюють, ідентичні. Відрізняються роботи лише матеріалами, на яких вирізьблюється тематичний малюнок, та індивідуальним почерком кожного митця. Василь Пілка працює на богемському склі, а його колега Олександр Недоруба надає перевагу дереву – березі. Кожен витвір – унікальний.

Василя Пілку добре знають в університеті. Він талановитий Майстер, який завжди охоче ділиться своїм надбанням, а університет шанує Майстра: тут завжди охоче збираються співробітники, викладачі і студенти на зустріч із прекрасним. Таких показів у виші уже було чимало і щоразу  шанувальники  його таланту висловлювали свої щирі побажання Василю Йосиповичу.

Останнім часом він плідно працював за кордоном, виготовляючи скляні різьблені копії картин відомого німецького живописця Альбрехта Дюрера, а Олександр Недоруба надихається полотнами французького гравера і скульптора Поля Гюстава Доре.

 - Я після приїзду з Німеччини вперше побував у цьому приміщенні IT HUB Coworking – приємно вражений від змін, які відбулися останнім часом у вузі, - говорить Василь Йосипович. - Тепер на базі цього навчального закладу – ДУЕТ – організовується і буде найближчим часом вирішене питання щодо відкриття єдиної і першої в Україні і першої у Кривому Розі постійно діючої галереї картин на склі і дереві. Надалі плануємо переоформити її як єдиний музей графіки на склі.

Доповнює розмову товариш Василя Пілки Олександр Недоруба:

 - Мої картини виконані у техніці «різцеві тонові гравюри на дереві без зворотного перекладання». У нас техніки виконання робіт із Василем Пілкою чимось схожі, різниця лише в матеріалі, у нього – скло, у мене – дерево. І в інструменті теж. Це наше ноу-хау. Тематика моїх робіт різноманітна: картина з поеми Гете «Фауст», копії робіт Івана Крамського, Альбрехта Дюрера та ін.

Свої творчі доробки майстри незабаром мають представити на виставці у Верховній Раді, а для криворіжців приготували міні-експозицію.

Усіх охочих запрошуємо оцінити ексклюзивні різьблені витвори. Міні-виставка працює
з 10:00 до 17:00 (до п'ятниці). Вхід безкоштовний. Завітайте!

22.07.2020
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©