У жовтні пройшов вже традиційний конкурс кухарів - ХІ Всеукраїнський етнофестиваль кулінарного мистецтва, який об’єднав 26 команд з усієї України. Організатором виступив ВСП «Фаховий коледж технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки» (Луцьк).
Метою конкурсу є підвищення професійної майстерності, розвиток фахової творчої активності, відродження давніх традицій української кухні, кулінарного мистецтва, сприяння творчому та інтелектуальному розвитку молоді, їх духовності та моральності, виховання патріотизму.
Цьогоріч журі запропонувало приготувати старовинні українські страви – вареники та куліш. Учасники обирали рецептури своїх регіонів, готували страви і змагалися в сервісі подачі та обслуговування.
Від коледжу виступили дві команди:
- «Патріоти», які готували вареники з гречаною крупою і кисломолочним сиром та куліш на молоці і були відзначені грамотою «За особливий підхід до приготування та подачі страв»,
- «Вправний кухар», які обрали вареники з квасолею і білими грибами та куліш "Козацький" і були нагороджені грамотою «За творчий підхід до приготування та подачі страв».
Здобувачі освіти Черненко Софія, Басай Єлизавета, Переверзєв Назар, Ляшенко Віктор – учасники фестивалю – отримали сертифікати за участь, їх викладачі Кохно Анжела, Лазарева Олена, Якимець Валерія – дипломи за підготовку учасників, а коледж – подяку за плідну роботу з обдарованою молоддю. Пишаємося нашими студентами та викладачами!
Фаховий коледж економіки і технологій ДУЕТ
Дивіться у відео: Технологія приготування страви "Вареники"
Дивіться у відео: Технологія приготування страви “Куліш на молоці”
Дивіться у відео: Всеукраїнський етнофестиваль кулінарного мистецтва. Обслуговування
Дивіться у відео: Куліш
Дивіться у відео: Вареники