Чекаємо на цікаві рішення!

Чекаємо на цікаві рішення!

Всесвітній процес урбанізації призводить до концентрації населення у великих містах
і утворення більш складних міських систем

Отже, про урбаністику йшла мова на сьогоднішньому заході. Все це демонструвалося на прикладах, які показували, як ідею перетворення покинутих, не потрібних уже споруд можна трансформувати у корисні й цікаві об’єкти, що вже втілюються у життя в інших країнах і в інших містах нашої країни.

Розпочала розмову, представивши гостю – керівницю громадської організації «Агенція розвитку «Урбаністичне місто» Інну Сторожук, завідувач кафедри міжнародної економіки Катерина Слюсаренко:

— Сьогодні ми будемо говорити про урбаністичний хакатон. Це чудова ідея і це прекрасний шанс проявити себе і реалізувати свої здібності, — сказала вона.

Катерина Володимирівна пояснила студентам, що таке урбаністичний хакатон і що це за ідея та яке вона має значення для жителів нашого міста.

Більш докладно розповіла професор кафедри банківської справи та страхування  Ірина Васильчук:

— Урбаністика – це наука, присвячена розвитку різних систем (транспорт, пішохідна інфраструктура, екологія, охорона здоров’я та ін.), їх взаємодія між собою і з жителями міста.

У постіндустріальну епоху містоутворюючі підприємства в мономістах скорочують виробництво або взагалі закриваються. Нерухомість приходить у занепад. Та завдяки ревіталізації реконструюються промислові будівлі і споруди, причому змінюється саме призначення цих споруд.

— Ревіталізація дає «друге життя» підприємствам, які прийшли в занепад, не порушуючи при цьому вигляд міста, — зазначила Ірина Петрівна.

Незвичайний індустріальний ландшафт має і наше місто. То чому б не використати це в благих цілях? Адже історія багатьох промислових об’єктів тісно пов’язана з історією міста. Вкоріненість таких об’єктів у локальній культурній традиції означає їх високий потенціал для ревіталізації з позицій наступності і зв’язку поколінь.

Розміри, незвичність і відособленість промислових об’єктів від міського оточення означають, що вони можуть вільно приймати у себе нестандартні форми дозвілля або творчих практик, яким із різних причин немає місця в місті: екстримальні види спорту, галасливі масові заходи, нестандартні форми дозвілля, сучасне мистецтво, кустарне креативне виробництво та ін.

Говорить Інна Сторожук:

— Як віднайти «плюси» і як перетворити «мінуси» в ідею – це наше завдання, — сказала вона. — Тож запрошую студентів і викладачів інституту взяти участь у заході який відбудеться 15-16 листопада 2019 р. в бізнес-центрі «Ньютон» (вул. «Криворіжсталі»). Вже з 9:00 год. розпочнеться реєстрація учасників і робота буде продовжуватись  до 19:00 год. і з 9:00 до 17:00 – наступного дня.

Це буде напружена праця такого мізкового штурму, тобто справжній хакатон. Передбачається, що між заняттями будуть кава-паузи й обід, для того щоб не відволікатися від процесу роботи. Хакатон включає в себе невеличкий освітній блок програми і роботу в малих групах. Вся ж робота в групах відбуватиметься за типом «світового кафе». Потім експерти та модератори доведуть справу до реалізації проекту. Зрозуміло, що процес буде керуватися і спрямовуватися експертами.

— Це їх завдання, — зазначила пані Інна. — Херсонці зацікавилися нашою ідеєю і готові допомогти нам втілити її в життя. Їм ця тема близька, бо в них місто теж великий промисловий центр, є машинобудівні заводи та інші промислові об’єкти. Отже, запрошуємо бажаючих взяти участь у цьому дуже важливому проекті.

Реєстрація вже розпочалася і продовжиться до 31 жовтня (пам’ятайте, кількість учасників обмежена).

Чекаємо на цікаві рішення!

10.10.2019
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©