Ми на Krivbass City Skills

Ми на Krivbass City Skills 21 вересня в парку Героїв (проспект Металургів) відбувся фестиваль професій Krivbass City Skills. Організатори заходу Криворізька фундація майбутнього, а #Метінвест. На маленьких криворіжців чекали 14 локацій, де були представлені більш ніж 40 різних професій

21 вересня в парку Героїв (проспект Металургів) відбувся фестиваль професій Krivbass City Skills. Організатори заходу Криворізька фундація майбутнього, а #Метінвест. На маленьких криворіжців чекали 14 локацій, де були представлені більш ніж 40 різних професій

При вході до парку кожна дитина отримувала «паспорт» і могла «працевлаштуватися» — взяти участь в активностях на будь-якій локації. За виконані завдання та участь у квестах і конкурсах учасники отримували спеціальні гроші – «скіли», які можна потім витратити у сувенірних лавках і на фуд-корті.

Гостей фестивалю чекало яскраве шоу: досліди в хімічній лабораторії, битва роботів, виступ кінологів із собаками, а ще у дітей була можливість вивчати небо в телескоп, «покерувати» екскаватором в окулярах віртуальної реальності. За один день можна було спробувати доторкнутися до обраної професії і поспілкуватися з тими, хто знається в ній. Були, звичайно, на цьому святі і викладачі та співробітники Криворізького економічного інституту ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана». Вони розповідали маленьким криворіжцям про такі спеціальності, як банківська справа, фінанси, економіка підприємств, право та інші.

Говорять учасники свята професій

Наталя Нізельникова, студентка 4-го курсу спеціальності «Підприємство, торгівля та біржова діяльність»:

— У нас локація підприємців. Діти повинні із «Лего» побудувати стіл і стілець, щоб він був стійким, із мінімальними затратами і щоб можна було його використовувати. Це вміння розвиває у дітей якості образного мислення. У нас є також цікаві вкторини, наприклад, «Світ економіки». Питання ми готували всією кафедрою і з нетерпінням чекали цього дня.

 

Микита Статева, учень 6-го класу СШ № 72:

— Я прийшов, щоб більше дізнатися про професії. Ось зацікавився професією, що вивчає облік та оподаткування. Я навчаюсь у школі добре, тож незабаром доведеться обирати майбутній фах. Мені тут цікаво.

 

 

Олена Віталіївна Руденко, завідувач кафедри обліку та оподаткування:

— У нас локація містить відомості про облік і оподаткування. Зміст її такий: ми проводимо профорієнтаційну роботу. Завжди кожного школяра цікавить, яку можливу роботу він отримає, закінчивши навчання на тій чи іншій спеціальності. Одна із наших інтерактивних ігор дозволяє їм зорієнтуватися з усього переліку посад, які взагалі існують, яка посада притаманна тільки фахівцю з обліку та оподаткування. Потім у нас багато, скажімо, є інтерактивних ігор, де можна ознайомитися з практичними навиками. Наприклад, скласти пазл і дізнатися, що допомагає в роботі фахівцю. Тож діти можуть собі зімпровізувати, чим буде оточене і – в противагу – що буде заважати їм на робочому місці.

 

Аліна Кузьмич, фахівець:

— Ми представляємо професію менеджера і розповідаємо, якими бувають менеджери. У нас є локація, де і директори, і головні лікарі, і спеціалісти інших професій, і що ми навчаємо на менеджера. Ми розповідаємо дітям, що всі вони є менеджерами. У нас також є загадки для маленьких дітей. Для старших проводимо тести менеджера, який складається із 10 питань. Якщо діти відповідають правильно від 8 і далі запитань, то ми присуджуємо їм звання «Природжений менеджер», фотографуємо його і він отримує блокнотик, ручку та інші канцелярські приладдя, щоб вони були як справжні менеджери і могли оперувати своєю діяльністю.

 

Євгеній Величко, студент 2-го курсу:

— City Skills — це чудова можливість для дітей (і не тільки) спробувати себе у різних професіях, добре провести час з друзями та сім’єю.  Діти дуже відверті, тому обирають те, що насправді їм до вподоби. Мені сподобалось бути частинкою цього заходу та представляти свою майбутню професію журналіста.

24.09.2019
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©