Результат обговорення ОПП 053 (магістр)

Результат обговорення ОПП 053 (магістр)

01 квітня 2024 року о 15.00 відбулось обговорення започаткування освітньо-професійної програми підготовки здобувачів вищої освіти «Психологія» за спеціальністю 053 Психологія галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки на другому (магістерському) рівні вищої освіти.

Зустріч проходила дистанційно за сприянням Центру ліцензування та акредитації Державного університету економіки і технологій (на базі платформи ZOOM). Модерувала зустріч Наталія Сергєєва, керівник Центру ліцензування та акредитації.

На зустрічі були присутні:

-в.о. зав. кафедри психології, доктор філософії з психології, керівник проєктної групи, гарант Є. Давоян,

-к.психол.н., доцент, член проєктної групи Г. Циганенко,

-д-р. філос. з психол., асистент, член проєктної групи В. Депутатов,

-асистент Н. Шулюк,

-асистент М. Тюганова,

-зовнішній стейкхолдер, магістр психології, практичний психолог А. Дешевенко,

-здобувачі денного відділення:

ПС-21 В. Плетінь, Н. Тимошеноко, К. Золотарьова;

ПС-22 Д. Гарагуля, О. Солонець, С. Борисова, В. Богач, А. Біла, Б. Бєлєй, А. Плачинта;

ПС-22 мб С. Коваленко;

ПС-23-1 К. Харута;

ПС-23-2 М. Міхієнко, В. Головенко;

ПС-23ск А. Маргарітіна.

Єлизавета Давоян представила започатковану освітньо-професійну програму підготовки здобувачів вищої освіти «Психологія» за спеціальністю 053 Психологія галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки на другому (магістерському) рівні вищої освіти, озвучила її мету, об’єкт вивчення, цілі навчання, представила обов’язкові та вибіркові компоненти. Зазначила, що особливістю програми є те, що вона спрямована на підготовку фахівців які мають ґрунтовні фахові знання та вміють їх застосовувати для вирішення теоретико-методологічних завдань, володіють необхідними навичками для надання психологічної допомоги вразливим, малозахищеним верствам населення та особам під час військового стану (діти з особливими освітніми потребами, ВПО, особи, які перенесли травматичні події, та ін.).

Галина Циганенко виразила підтримку змістового наповнення програми. Важливість програми полягає у тому, що вона відображає актуальні питання сьогодення, викладачі які забезпечують програму є кваліфікованими та можуть забезпечувати зазначену ОП. В разі потреби програма буде переглядатися, доповнюватися щоб залишатися актуальною та відображати суспільні запити.

Анастасія Дешевенко, наголосила на актуальності ОПП, її фокусування йде на допомогу військовим, на допомогу дітям з особливими освітніми потребами. Маючи достатній досвід в сфері надання психологічної допомоги, маючи досвід роботи в дошкільному закладі освіти стейкхолдер може рекомендувати цю ОПП.

Здобувачка групи ПС-21 Наталя Тимошенко, також наголосила на актуальності та обґрунтованості програми. Кожен окремий компонент поглиблює ті знання, які були отримані на бакалавраті, що розширює можливості здобувачів, як майбутніх спеціалістів. А здобувачка групи ПС-23-2 Валерія Головенко сказала про бажання навчатися за цією ОПП, бо, нажаль, військові дії продовжуються, а програма забезпечує ті компетентності, які потрібні для роботи психолога в зазначених умовах.

Отже, за результатами обговорення всі виразили загальну позицію, що освітньо-професійна програма є такою, що можна рекомендувати до запровадження та реалізації в освітньому процесі.

Центр ліцензування та акредитації висловлює вдячність всім учасникам обговорення за приділений час та змістовну роботу.

08.04.2024
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©