«Stem & School Day» – досвід Aalto University

«Stem & School Day» – досвід Aalto University

У межах Міжнародного проєкту «Stem & School Day» юні криворізькі науковці поглиблено вивчають фізику та хімію й застосовують свої знання на практиці. Цього тижня заняття для учнів та учениць 10-11 класів ліцею №81 проводили разом викладачі ДУЕТ та фінського Aalto University.

У лабораторіях Технологічного інституту ДУЕТ вивчали властивості елементів родини Феруму та їхніх сполук, властивості одноатомних спиртів, теплове випромінювання, визначення моменту інерції хрестоподібного маховика.

Учні та учениці ліцею поділилися своїми враженнями від лабораторного навчання.

Нікіта Чекарєв, учень 11-Г КЛ №81: «Ми змогли навчитися використовувати прилади для вимірювання тепловіддачі. Це було досить таки цікавенько. А також завдяки фінським партнерам з Aalto University ми навчилися створювати штучну заміну пластику».

Анастасія Бондаренко, учениця 10-А класу КЛ №81: «Ми навчилися виготовляти біопластик із крохмалю та води. Їх розігрівали у мікрохвильовці і у нас вийшли шматочки біопластику. Це було дуже цікаво. Ми навчилися піклуватися про навколишнє середовище, тому що планета зараз дуже забруднена пластиком. Мені дуже сподобався цей експеримент. Це дуже круто, що проводять такі івенти».

Проєкт «Stem & School Day» реалізується Державним університетом економіки і технологій у партнерстві з Aalto University (Фінляндія), за фінансування компанії «РУДОМАЙН», за підтримки виконкому Довгинцівської районної в місті ради.

15.03.2024
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©