«Stem & School Day» – КЛ №24

«Stem & School Day» – КЛ №24

Юні криворізькі науковці наполегливо опановують фізику та хімію у межах Міжнародного проєкту «Stem & School Day». Цього тижня заняття відвідали учні та учениці 10-11 класів ліцею №24.

У лабораторіях Технологічного інституту ДУЕТ вони вивчали властивості феромагнетиків, визначали коефіцієнт поверхневого натягу рідини, жорсткість води титриметричним методом, досліджували реакції в розчинах електролітів.

Учениці ліцею залюбки поділилися своїми враженнями від лабораторного навчання.

Анастасія Пересунько, учениця 11-І класу КЛ №24: «Я люблю фізику за її безмежні можливості, котрі вона відкриває перед нами, за пояснення різних природних явищ та вражаючих законів Всесвіту. Хімію я люблю за пояснення процесів природного середовища та хімічних реакцій, за її широкий спектр використання у повсякденному житті».

Ксенія Войналовіч, учениця 10-М класу КЛ №24: «Мені дуже подобаються фізика і хімія, адже вони пояснюють, як влаштований навколишній світ і без них складено уявити наше звичне життя». 

Дар'я Остапченко, учениця 10-А1 класу КЛ №24: «Сьогодні на заняттях я зрозуміла, що фізика і хімія нам дуже потрібні. На тому ж металургійному заводі, наприклад, для сплавів металів. Це дуже важливо для нашого індустріального Кривого Рогу».

Оксана Кушнір, заступник директора з наукової роботи Криворізького ліцею №24, відзначає: «Доцільність і практичність – ці два елементи поєднані в проєкті "Stem & School Day". Це ефективна взаємодія з закладами вищої освіти, де учні 10-11 класів, незалежно від профілю їхнього навчання, мають змогу на заняттях практично досліджувати фізику і хімію. Також цей проєкт має практичний сенс ще й у тому, що діти звикають до роботи в аудиторії, до самостійності, вчаться аналізувати і робити висновки».

Проєкт «Stem & School Day» реалізується Державним університетом економіки і технологій у партнерстві з Aalto University (Фінляндія), за фінансування компанії «РУДОМАЙН», за підтримки виконкому Довгинцівської районної в місті ради.

07.03.2024
ЮРИДИЧНА АДРЕСА: вул. Медична 16, м.Кривий Ріг, Україна duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ: пл. Визволення 2, м.Кривий Ріг, Україна vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©